Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Monday, 21 May 2012

Tuesday, 1 May 2012

Cinta Buat Emelda

Nk update drama slot akasia ƴƍ ƏǨU layan skrng ni.tp dh nk habis pun.minggu ni minggu last cter tu. Sapa tgk?bg ƏǨU best la dr xda apa nk layan utk hilangkan stress.

ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ cter ni mengisahkan keluarga ƴƍ berada mengalami pelbagai masalah dan dugaan apabila salah sorg anak kembar mereka di dapati melahirkan anak luar nikah. Sorg nama ameera dan sorg lain emelda. Malangnya meera xhidup lama kerana meninggal dunia akibat kanser....

Nk cter semua xlarat la den. Tp best tau layan cter ni..byk gak hal rumah tangga ƴƍ boleh di ambil iktibar. ƏǨU suka tgk cter berunsurkan rumah tangga. Ƴƍ mana baik ƏǨU akan amibil ikhtibar..klu ƴƍ buruk paham sndr la ye.

So xperlu la nk panjang cter ek...ƏǨU ngah layan cter ni.
Cau sin ceee
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 30 April 2012

DaniA di Uji Lagi

Rasanya semua udah tahu DANIA anakku ƴƍ sorg itu mengalami demam CHIKEN POP...

Baru seminggu lepas DANIA baik dr jangkitan kuku kaki tangan dan mulut...tibe lak kene chiken pop.ermm mmng besar dugaan utk anakku itu. Sian gak tgk keadaan DANIA masa sakit ni. Tp apakan daya ku. Allah itu Maha Besar, Maha Kaya, Maha berkuasa. Allah pasti tahu setiap kejadian ƴƍ berlaku kepada umatnya.

Jadi harus bersabar ngan Dugaan ƴƍ anakku ke tampoh ini. Nnt ƏǨU akan upload pix Dania kene Chiken Pop ni..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 23 April 2012

OIII!!!!MASING2 DE MUKA TALAM NOH....

payah kan?bila bekerja sambil lekatkan TALAM di muka masing2.knp mesti nk lekatkan muka ngan talam.xboleh ke bersifat turus dan jujur dalam menjalankan tugas...kita kan satu opis, harus la bersikap JAGA antara satu sama lain.Susah ke bersikap bergitu???

payah kan?bila bekerja sambil ada HATI BUSUK! eeeeyeeuuww...knp mesti nk busuk hati.xboleh ke hati tu bersih dalam hal kerja.kita kan satu opis.bkn orang lain, harus juga bersikap JAGA anatara satu sama lain???susah ke bersikap bergitu???

apa yang x kene dgn opis ni?perlu ke dengki mendengki..masing2 tau dh kan kerja masing2.knp perlu campur tangan kerja org lain..ssh ke dtg tanye dulu if nk amik tau hal keje org?jgn lew terus terjah menerjah...bkn artis utk di terjah segala bagai tu.dalam sesuatu kerja pasti ada prosedurnya.so ikut la flow.

makin menjadi jadi rasanya keadaan kucar kacir..

p/s: no mood.

Sunday, 22 April 2012

COUNTDOWN FOR ANNIVERSARY'S MR.&MRS AZLAN

WAHHH!!!!! sempena ngan anniversary kami pada 26 April ni saya nk tukar nama blog ni kepada nama MRS. ALAN ok x kawan2?hehehe excited rasanye..rasanye nk tukar juga sekali ngan header blog ni ha.dh lamo den nk tukar tp tertukar2 lg..aku nk sentuhan dr sorg blogger ni.mmng terkenal gak la blogger ni dgn hasil tangan dia utk edit blog bagai ni. cakap je nk yg mcm mana, insyaallah pasti akan tertunai.yg penting bahan kene betui2 detail lor..

bila ye?erm need more time to do this works.xboleh la nk ambil ada jek..nk bg org sonok n suka baca blog kita kene la semangat sikit bila nk edit..perah seperah perahnya la otak ni utk keluarkan hasil yg kreatif.

tp mcm xda mood lak nk wat semua tu sb feeling lebey kat hari yg bakal hadir tdk lama lagi ni. xda la suprise mana pn.cume sekadar utk meraikan nye sahaja.tp blm dpt masa yg sesuai utk di luangkan bersama sama. pada tarikh 26hb tu husbend lak keje luar.so kene la cr hari lain. ok la kan drpd xda lansung.

hadiahnye dh lama aku beli.ada la kot dalam sebulan yg lalu.masih belum digunakan lg. :) hope this week leh la.kene bykkan doa supaya husbend de masanya utk aku n dania nnt.

attention: another 2 days.......for our anniversary

Daisypath Anniversary tickers

SerembaN

Jauhnya nya cr bag.tp belom jumpa pn bag ƴƍ berkenan di hati.pusing nye pusing duk belek2 handfon..kunonnya mcm nk tukar fon lew..ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ tp ✗ pn.just intai2 RM jek.mana tau 1day i can get one for me and one for my hubby.....

Pastu jalan2 lg nk cr bag tp benti lak kat kedai bj...layan gak la kedai bj tu...tp bkn bj perempuan...bj lelaki ye ƏǨU mksdkan..apa ƏǨU peratikan 1 hari ni kat shopping kompleks ni selain harga ƴƍ berpatutan, gaya nye lebih byk skrng gaya K-pop.tgh2 duk tgk2 ada selai bj ni husbend dh berkenan.so apa lg dgn pantas la Harus GeRaB hu2

Tp ✗ sempat nk amik2 gambar.tau jela klu dh dgn anak ni apa pn ✗ sempat.mana nk kejar dia lg..anak2 bila dh dpt kaki mmng ssh nk kawal. Dh tau dh bila lepas je dia dalam kedai bj HARUS cr tempat nyorok, berlari sana berlari ni.mmng itu dh lumrah anak2 ƴƍ nk membersar.DANIA juga tidak terkecuali dr mengalami saat begitu.mmng letih nk mengawal dia bila dlm Mall.

Lastly xbeli pn apa ƴƍ patut di beli.sb belom jumpa bag ƴƍ berkenan di hati.husbend klu memilih sesuatu barang mmng lama...dia ni jenis teliti sikit...bgs juga dia mcm tu...de juga baiknye.bj akan dpt brng bekualiti.

ºќ ;) lah time utk makan.dh lepas jalan2 kene isi perut lak..kami pilih restoran saypool..husbend nk makan rojak sotong.Dania ns goreng cina.ƏǨU just order ikan pari bakar... :)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 21 April 2012

Isshhh3

ManiA penuh kejutan huh...not fair la...how come AKIM leh terkeluar.persembahan bgs tp terkeluar...ntah apa2 je la...patot org lain ƴƍ patut terkeluar.

Pls la betulkan semua ni..

Dh mcm xda mood nk teruskan tgk cter ni.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sayang Sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe hari ni DANIA IS A GOOD GILR TAU...
seperti yg anda semua tau DANIA mmng dh bleh cakap dengan lancar cume de skit2 perkataan saja yg dia belum lengkap utk sebut.
tp baru je jap td dia mengebut "DANIA SAYANG IBU" mmng tu ayat bodek dia nk baik2 ngan ibu.

bg ibu DANIA MEMBESAR dengan sihat, be a good person. wah feeling lebey lak mlm2 mcm nieh. kadang DANIA  ni buat kita gelak ngan
cara dia berkomunikasi dengan aku atau abah dia.nk tergelak pn ada..aku pasti sebenarnye dia sndr ada rasa sunyi dan bosan bila lik umah.
sb apa?sebab da sorg2 je kecik kat umh ni.tgk gaya dia mmng dh mcm nk kan teman.

aku selalu perhatikan DANIA bila di rumah pengasuh.dia nmpk seronok bila ada org y sebaya dgn dia.ngan bby dia mmng jd sorg yg penyayang.
mungkn klu hadir seorg insan yg bernama adk dlm hdup dia mesti BOLEH menjadi seorg kakak yg penyayang.

harap begitu lah,,

This Saturday 2012

hew!!!loteh den duk rumah...
aktiviti rini mmng letih sgt..sb MENGEMAS sana sini itu dan ini...tambah aku sorg jek yg wat..di tambah lak ngan nk melayan karenah si kecik ni.mmng lmbt laa siap mengemas rumah.husbend pn xda.org bz so xperlu la nk update org yg bz ye dak??hehehe

selepas kejadian yg x diingini tu berlaku mmngg aku lebih detail mengena KEBERSIHAN DALAM RUMAH..bkn bermaksud sebelum ini tidak bersih..cume kali ni perlu lebh sikit kene beri tumpuan,,,tdk mahu lg pisang berbuah dua kali.

bila dh bersih senng hati rasa... :)

Thursday, 19 April 2012

Proses Tumbersaran Dania

Tajuk Ni dh lama dh duk kat draft post...tp isi nya dh di buang kerna cerita itu utk hari sehari sblmnya.
xpa kan...kita upadate pasal lain la ye

baru2 ni keluarga aku dikejutkan dengan dugaan yg terpaksa di tanggung oleh anak kecil ku itu DANIA..
kesian dia.di serang virus HFMD a.k.a Jangkitan Kaki Tangan dan Mulut. Amat rasa sedikit terkilan di hati. adakah aku x peka ngan kebersihan anak ku itu?atau pada sapa harus aku tundingkan jari?ahhhhh x kesahlah apa pn jwpnnye..anggap lah kealpaan diri sndr dalam menguruskan anak.aku xsalahkan sapa2 dalam hal.mmng rasa diri sndr adalah penyebab nya.

aku mmng x tau pasal tanda2 VIRUS ni. so expect DANIA akan kene.hari jumaat las keje tu mmng pg DANIA bangun mmng panas bdn nye.matanye mmng dh dua tiga hari beraik mata smpi bila bgn pg mata xleh buka.aku mandikan.rasa slow sikit panas tu.xpa la nekad htr juga.cume pesan pd mama if apa2 jd call je aku.SEPANTAS KILAT AKU AKAN SMPI huh!! bunyi nya...insyaallah hehe.

tp petang aku balik utk ambil DANIA baru mama ckp "bdn dia panas.rasanya demam DANIA ni." so ptg tu juga p klinik.lepas cek apa semua doktor cume kata de demam sikit, selesema dan de kahak...aku de perasan doktor de cek kaki, tangan dan dalam mulut DANIA.erm tp dia x sembut apa pn.ok la kan..tekad juga esk nya nk balik kampung sb de kenduri sempena ATOK nk p UMRAH.

masa kat kampung tu mmng DANIA xmau duk sgt.dengan sapa pn xnak...kejap2 je nk..bila aku atau husbend bgn nk wat keje lain mula la menangis..erm masa tu aku de perasan kat kaki ngan tangan DANIA dh ada biji2.dlm hati mula berfikir anak aku nk kene campak ke.tanye sedara mara kat ctu de yg ckp campak dan de yg ckp VIRUS ni.terus rasa x sedap hati.erm lepas hbs majlis HUSBEND ajak lik umah mak aku..BILA di rumah sana makin kritikal lak keadaan dia.makan xmau, minum xmau, nyusu pn xmau..esk nye mmng tekad nk ke klinik utk rawatan lanjut.

pg2 dh bertolak balik ke putrajaya.smpi PUTRAJAYA teros ke klinik.dan hasil rawatan tu doktor mengesahkan DANIA KENE VIRUS HFMD.so bermula la perjalan kuarantin di rumah selama seminggu.hehehehe husbend on off jela tolong2 kat umah...kejap ada kejap xda.

p/s: jaga2 dengan virus ni....


Tuesday, 27 March 2012

UMAI with my FrezzZ

HEHEHE psst..psst...psst

tdkan aku tibe2 rasa nk p layan lunch meal at UMAI kat MONUMEN putrajaya.masuk ni dh 3 kali aku p lepak kat sana..PERTAMA kali aku p ngan suami tercinta dan adik aku tp masa tu mkn mlm...second aku p bwk abah n adik aku mkn tghari and ini yg ketiga kalinya...

kali ni aku p ngan opismate, akibat terlalu bosan dgn menu di cafe kementerian ni aku pn terasa nk berubah angin seketika. kebetulan plak ada sorg opismate aku ni ngah preknan.so tekak org preknan ni kadang kala tak menentu...sll gak dgr dia merungut pasal menu cafe kementerian ni.sian lak tgk dia.sooooooooo tanpa membuang masa aku ngan pantas call dia teros menyatakan hasrat hati kecil ku ini.

Tidak lupa juga teman baik ku itu...xajak kecil pula hatinya..so kami bertiga pn pergi la sana sambil layan2 makanan kat UMAI.

Dalam duk ngah layan makanan tu dpt satu panggilan dr Abang yg satu2nya abang kandung yg aku ada tu..ntah apa dia nk...sb xsempat jwb.aku call balik bertanyakan tujuannya.

me: awatnya?
abang: aku kat depan umah ang ni..ang dh rehat?
me:aku ngah rehat la ni..tp kat luar.
abang:kat mana?ni aku nk p nilai..tp br igt nk ajak makan.
me:alaaaa aku dh ngah makan...dh nk hbs pn.
abang:xpa la...tp pinjam RM20
me:ok meh la sini.
abang:ang kat mana eh?
me:aku kat yg menara api tu.klu dr rmh aku kita tgk bunga api mmng kita nampak la menara tu (sambil tangan menunjuk arah)
abang:kat mana ek?jap2 ni aku kene Uturn dulu pastu kona mana?
me:kona kanan than teros n ada simpang belok kanan pastu teros je smpi jumpa tempat parking.
abang: ok

jumpa kat kawasan parking and teros sembang2 menyembang adik beradik pastu bg wet teros blah sb masa aku x bp nk cukup utk sembang lama2.tp dia berjanji utk dtg jumpa aku kat rumah nnt.

aku pn bergegas ke maje makan td.hbskan minuman aku yg mmng fuh sedap (milo umai je kot) hiihii than teros byr and blah!!

ok bye aku pn nk blah

Friday, 23 March 2012

no title

apa jadahnya mlm2 begini update blog huhu

ntah sejak sy diam ni hati sy x berapa nk tenteram..mungkinkah ada yg akan berlaku?atau sebaliknya????mood pn sering berubah rubah...keje xmenentu lately ni buatkan diri juga tidak menentu..mana nk layan surat2,mana nk layan pemohon yg htr surat permohonan mereka. cukup menyifatkan saya secara tiba2 menjadi org yg kurang sabar..bila dh x sabar mula la keje jd x ikhlas...suara bajet lurus orgnye..hakikatnya tidak begitu rupanye...

kadang2 terfikir pd siapa sy perlu buat aduan sy ni???asyikk org buat aduan, rayuan dan permohonan pd sy..now giliran sy pulak utk mengadu...tp semua tu blm sy dpt utk luahkan...munkinkah seseorg yg bernama TEMAN?bkn mudah utk kita dptkan teman yg boleh kita percayai denan mudah.mayb HUSBEND???bkn sll dia boleh tumpu pada kita..huhu

apa yg boleh aku buat hanya la ddk bersendirian, menangis (mungkin) dan bermuhasabah diri sebaik munkin..pd blog pn bkn semua boleh kita luahkan..ada juga perlu kita selindungi di sebaliknya.manusia ni penuh dgn spekulasi. lain org lain ragamnya..

byk menda sy nk update tp betul2 xda mood utk lahirkan n3

Wednesday, 7 March 2012

Hari WANITA Sedunia

hai kawan-kawan...
really missed you all...ayu!!!!!xyah nk mengeletis sgt!!
hahaha...haisshh apa yg aku sonok sgt nieh?ermm xpa..mungkin ada yg menyenangkan hati saya ni.sempenan hari wanita ni saya nk update sikit blog ni,,,dh bapa hari sy x updatenya.betui x?
ok sy nk share lagu ni utk kita kaum wanita di seluruh dunia..


ini liriknya:

huuuu…

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

aaa… Ku wanita aaa… Ku wanita….

Yang hanya perlu kau fahami

Oh apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

Sunday, 4 March 2012

dania check up


sekian lama sudah x p check-up dania hari ni adalah harinya yeah!! akhirnya...
bkn apa klu tiap2 bulan p leh gak tau perkembangan dania dr bulan ke bulan...ni bila lebih setahun mmng jarak check-up tu lama sikit la.

sy mmng suka klu dpt tau perkembangan dia.sb terlalu teruja tgk anak SENDiri membesar depan kita.hihihi korunk mcm mana?teruja x?wah gitu.. :D

meh nk update sikit2 muka dania yg baru..tp xda la baru sgt klu nk tgk y baru2 yg fres2 tgk kat fb kita ek....jom layan



huhu ckp mcm byk je nk letak pix kat sini...satu je ek...xbyk..




handBag From My husbend

Sudah 2 bulan berlalu baru nk update hadiah birthday dr suami.hehehe maap ye syg.. :)
bkn sb apa pn...byk sgt benda nk update smpi lupa la yg satu ini.xpa la kan...janji update update n update

ok skrng nk bg korunk tgk la hadiah apa yg dibeli oleh suami.



ha!!! ini la dia ok hadiah dia pampampam hehehe
tq so much syg...i'm very appreciate it....

Wednesday, 29 February 2012

BOSAN!!

hari ke 3 aku di tempat yg amat menyesakkan...aku serabut memikir hal2 mcm ni.penat weh!!
dh mcm PATUNG rasanya.mcm apa lg duk tempat yg bukan sepatutnya aku yg duduk! apsal aku yg kene tanggung semua ni sedangkan aku bknnye pegawai just DAWAI kokot yg berapa cm tu JEK!!

MENYAMPAH nya rasa dlm hati xda sapa pn yg nmpk.klu bleh di keluarkan segala reaksi dlm hati ni mmng dh mcm taik muka aku ni..huh! mesti rasa lawak je ayat tu kan? lately ni mmng serabut otak aku.apa la nasib pekerje kontrak mcm aku..klu la status jawatan ni lebih baik xkan aku nk duk sini.dh lama aku blah.tp itu semua cter KALAU.


Tuesday, 28 February 2012

WordLess Wednesday - 4thn sekali br jumpa 29 FEB

tarikh yang jarang kita lalui kehidupan...kan?
4tahun sekali baru kita jumpa...mcm mana ngan org yg lahir tarikh hari ni?
hari ni aku dengar kat mana2 je aku pergi mesti ada yg tanye soalan mcm tu.
kat radio, tv opis...ermmm sian kan..kita ptt rasa bersyukur kerna kita tidak di lahirkan pd tarikh 4 tahun sekali br leh jumpa.dan sentiasa memanjatkan doa tanda bersyukur yg amat sgt sb kita tiap2 tahun dpt sambut birthday.
so TAHNIAH!! pada sesiapa yg terbaca blog ni dan adalah org yg lahir pd hari ni.aku ucapkan "SELAMAT HARI LAHIR SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SERTA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KORUNK" hehehe





"sumber dr google image"

Wednesday, 22 February 2012

Ibu Sayang Nia Tau :(

maafkan ibu ye syg ibu...
bkn ibu nk marah2 tp ibu tensions juga...

bgn pg ini mmng rasa bersalah ngan anak aku...sdh melihat air mukanya semasa tidur,,rasa nk biarkan dia tidur ndgn lena...xperlu bgn,rehat secukupnya.tp apakan daya aku terpaksa bgn kan dia kerana aku harus keluar mencari rezeki.hehehe ayat mmng tau...giler x hingat.

mood sy mlm td mmng x betui...rasa nk marah n hilang sabar ngan perangai dia,,bdk2 biase r kan..mmng ada kala dia nk kita ikut ckp dia je..xbleh ni bakang sikit.mula nk start enjen menangis. aku pulak mmng jenis time xda mood ni mula xleh nk dgr bising2 ni. dan2 tu juga naik darah nk marah.huh! ssh juga nk kawal perasaan time moody ni.jenuh aku kawal tp apakan daya terkeluar juga segala amarah aku tu.

ssh juga menjadi seorg ibu yg bkn sepenuhnya masa menjadi ibu.perlu juga menjadi abah bila time abh mmng tiada dirumah. sepatutnya emosi kita perlu diketepikan, kene ketengahkan emosi anak2 dulu..tp sebaliknya terjd mlm td bila dh dlm keadaan period pain ni mula la emosi ibu lebih menguasai diri itu yg menyebabkan anak kadang kala menjadi mangsa keadaan.kesian nia.kene marah ngan ibu.

dh beberapa hari suami berkursus...mayb sb tu la kot...kene wat semuanye sndr. isteri terlalu manja mcm ni la jdnya hahahaha..tp xpa aku sedang berusaha nk berdikari sendiri. snng nnt bila dh sll di tinggalkan insyaallah la leh settle semuanya sndr.

p/s:- barang siapa nk menjd ibu harus berfikiran positive, sabar, tabah dan kuat semangat.kerana kita menjaga seorg insan bernama manusia..bkn nye binatang atau apa2 saja selain dr manusia.kerana manusia dikurniakan akal pikiran, hati yg berperasaan dan fizikal yg sempurna...

ibu syg nia tau!

Tuesday, 21 February 2012

wordless wednesday - ::period pain::

ARGHHHH!!!!!!!!!!!!!!!! no mOOD nk decided apa2 kat blog hari ni,,,
sakitnya teramat sgt,,,apasal period tidak sprt sll?aduh!!!makkaiii
xtertanggung rasanya ni.



sedapnya dpt tdo kat rumah klu time gini huh!
semuanya sedap di dengar jika "berkalau"

Monday, 20 February 2012

"MANIA"

KORUNK TAU X APA TU?

ha meh nk cter."mania" tu satu program yg akan diterbitkan menerusi siaran ASTRO RIA 104. aku pn xbapa pasti pasal program ni, yg pastinye mlm td ada terbaca di twetter @ismaAF7.dia duk sebut pasal vote somebody la...so dr saat dan ketika itu dh terfikir apa benda "mania" tu?

lepas pd mlm td, pg ni terdgr lak kat radio erafm ckp pasal benda yg sama,,lg membuak buak la perasaan ingin tahu tu..dengar lak mcm byk artis yg masuk. program apakah itu?korek2 nye korek ke tenet jumpa la kat 1 blog ohbulan.com.jom baca:


OHBULAN! pasti anda semua masih belum tahu mengenai program terbitan Astro ini kan?

Program berjudul “Mania” yang akan ditayangkan secara langsung pada 17 Mac 2012 menerusi Astro Ria (104) ini bakal menggandingkan 3 orang veteran yang sudah tidak asing lagi dalam industri hiburan Asia Tenggara iaitu M.Nasir, Aubrey Suwito dan juga Ahmad Dhani. Kami pasti 3 ikon ini bakal menghasilkan bintang yang lebih bersinar dari 15 orang penyanyi tempatan Malaysia.

Apa yang pasti, 12 orang sudah terpilih menjadi peserta profesional rancangan “Mania” ini iaitu Stacy AF6, Jaclyn Victor, Hafiz AF7, Shila Amzah, Hazama AF9, Atilia, Akim AF7, Alyah, Adira AF8, Estranged, Kristal dan juga Awi Rafael. Manakal 3 orang lagi akan dipilih melalui undian dari peminat di laman web rasmi “Mania”. Jadi anda masih boleh memilih 3 lagi peserta pilihan anda sekarang disini.

Pemenang tempat pertama “Mania” akan membawa pulang wang tunai RM500,000, kedua RM200,000 dan ketiga pula ialah RM100,000. Penerbit muzik atau ikon yang berjaya membawa ‘anak murid’ mereka bergelar juara akan membawa pulang wang tunai RM300,000. Jadi, ini merupakan sebuah rancangan yang bukan alang-alang. Jangan lupa saksikan program ini nanti ya!


p/s: hehehe ada masa leh la tgk.klu xda masa xle la tgk kan?tp yg pasti program ini macam program maharajalawak mega pulak.ermm..

Sunday, 19 February 2012

PEMERGIAN ARWAH PAK NGAH

AL-FATIHAH....

SEMOGA ROHMU DICUCURI RAHMAT .

PEMERGIAN ARWAH PADA 12 FEB 2012 PADA PUKUL 5.30PG.

SAMA-SAMA LA KITA MENDOAKAN ARWAH SENTIASA DIRAHMATI ALLAH S.W.T

PERCAYALAH WAHAI UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W BAHAWA SETIAP YANG HIDUP PASTI AKAN PERGI..SESUNGGUHNYA KITA MANUSIA SLL ALPA TENTANG PERKARA INI

sebelum pemergian arwah sy ada dtg melawat beliau di hospital.tp sy xmasuk tgk sb xleh tgk ramai2..lgpn DANia XLEH MASUK DLM WAD ICU tu.klu sy masuk conferm2 dia nk ikut.huh! paham2 je la.so smpi hbs hayat arwah sy mmng x penah tgk dia, tp sy sempat tgk gambar je.itu pn adik ipar ambil pic dia 2hari sebelum meninggal.

balik dr bercuti ritu mmng dh niat nk p jenguk arwah..tp x sangka leh secepat itu arwah akan pergi. :( xsempat la sy dan keluarga nk ziarah.kebetulan hari jumaat tu mak mertua dtg umah.kami berbincang nk p jenguk arwah pd hari ahad tu.sb husbend kene 24jam hari sbtu.

alih2 kol 6pg ahad tu husbend call nyatakan arwah dh xda.sdh juga dh terlmbt utk berjumpa arwah. nnt sy upload pix arwah yg sy tgk melalui handfon adik ipar sy.tunggu ye..

p/s: klu dh rasa tergerak hati nk menziarahi org yg dh tenat baik teros saja pergi.jgn ditangguh..pasti ada hikmah disebaliknya.


suami berkursus


semoga selamat menghabiskan kursus asas dengan jayanya ye suami ku...

start dr semalam husbend dh start kursus di KL,,,tempat kerja baru kan..mesti la ada permulaan baru tu kene kursus segala bagai kan.semuanya serba baru..

bulan lepas baru saje hbs kursus renang selama seminggu..tahniah syg.berjaya juga.wlupn ada effect yg agak merisaukan sy.sy tetap menyokongnya dr belakang.hope everything dalam keadaan baik dan sentiasa sihat.

bkn sy risaukan apa..sblm ni husbend penah xcident.so bahu dia ada terseliuh sedikit.eh bkn sikit byk.so effect dia smpi skrng.renng kan menggukan tangan yg kuat...risau juga xlulus ujian renang tu.alhamdulillah berjaya juga.

nota utk syg:-rindu syg utk 2minggu ni... :p


2,3 hari ini

metal 2,3hari masih terasa,,,bkn nk merungut just rasa kurang sabar.
dalam keadaan mcm tu mmng ssh nk kawal klu sabar dlm diri xkuat.
salah ke apa yg kita rasa x sesuai itu kita beri komen??sy xmau kan
perubahan yg bg sy xbp sesuai ngan diri dia.salah ke?

sebaik mungkin xmau bangkitkan kemarahan...ye.mayb salah sy juga.

maafkan sy.

hadiah birthday dr abah

saya pn baru je tau yg percutian kami sekeluarga baru2 ini di rompin beach resort adalah sebuah hadiah utk birthday saya bln lepas..

percutian tu mmng di sponsor oleh mak abah.tp sy blm tau yg itu adalah hadiah sy.mmng percutian itu amat bermakna wat sy.sepanjang musim sambut birthday ini adalah yg paling bermakna wat sy.

tq mak abah...jasa sentiasa di kenang hingga akhir hayat sy. syg mak abah. :')


raya haji ritu :) wlupn muka husbend i mcm2 hilang2 sikit xpa la...
sory ye syg hehe


Thursday, 16 February 2012

happy selalu :) :::peringatan ini adalah n3 jumaat lepas::

::jom p hari jumaat sb ini cerita masa hari jumaat::

semlm dan hari ni mmng mood happy sgt sb tu la byk n3 hari ni.ngan bos xda, semua bos2 xda dan mmng rasa mood happy sentiasa ada la sng cter..nk gelak je hari ni...mungkin esok lusa nk menangis kot.

nk tau knp?sb akan ditinggal kan selama 2 minggu huhu :( sungguh tdk ku percaya...

cuti cuti

awal bulan feb ritu korunk cuti lama x?sy rasa semu ramai juga yg ambil cuti 2 hari tp leh dpt seminggu sb sempena ngan hari wilayah dan thaipusam kan.aspecialy yg ddk di wilayah.
heheh sy pn xketinggalan juga dpt cuti.tp mtk sehari je.sy balik kg sy.

ada planing family utk ke pantai...bwk keluarga bercuti.kami pilih rompin beacrh resort.sbnrnye nk ke air papan di mersing..tp cuaca kat sana agak kurang baik..sehari semalam je ddk kat sana,,tu pn dh cukup penat ngan karenah dania xmau naik dr kolam..aiiyakk pening nk melayan dia.jenuh nk pujuk.

kat rompin ni nk kata seronok tu xla juga sb mlm dh xda apa bandarnya.wlupn pusat peranginan tp lebih kepada utk relakskan minda dan badan bleh la kot..utk bersoronok ngan avtiviti yg mencabar mmng xla kot.

sory ek this n3 mmg xda pix yg sempat nk snap..sb xbwk kamere...sebuk mandi manda je...dh lama xmandi kolam..gian nye dtg mmng tersgt la happening.

bila la lg akan dpt pergi bercuti :)


cerita sedih 2012


saya pasti ada pembaca tahu mengenai hal ini ada yg mmng xtahu menahu mengenai hal ini.
saya tetap kan menceritakan hal ini kerana sy sendiri menjangkakan di awal tahun 2012 ini adalah tahun yg sedih buat sy sbg pekerja.bkn seorg isteri atau ibu kepada sesiapa tau..yg tu sudah pasti dan jgn dirisaukan sb semuanya dlm keadaan yg baik2 belaka :)

ini semua mengenai bos saya.dalam sy masih dlm mOOd birthday girl sy tlh terima berita yg mengejutkan hati sy yg kecil ini, :'( sy rasa bagai di awang awangan bila sy di mtk baca sehelai kertas putih dan bersih cume di kotori dgn perkataan yg kurang enak di baca.selepas membaca bait2 perkataan dlm kertas tu sy terus mengalirkan air mata di depan BOS sy.tidak mmpu berkata apa2 krn bercmpur dgn tangisan yg agak mengejutkan sy (hati kecil berkata kata:knp aku menangis terlalu terok ni???)ohww tidak!!! tdk rasa malu kah sy di masa dan ketika itu ye?slps kejadian yg menyayat hati itu berlalu baru ku sdr aku menangis sprt kanak2 kecil meminta susu plak.ermmm?????????terduduk sndr sambil berfikir secara rasional huh!

hari ini (17/2/2012) adalah hari terakhir dia di sini, tp dia dh lama pergi krn hbskan cuti dia,mng ssh utk mencr pengganti seperti dia.wlupn dia di anggap "kejam" (yeke?emm leh tahan la kot sb sy xtau nk klasifikasikan dlm bentuk perkataan apa), dia ttp ada kebaikan dlm dirinya. sy anggap mungkin rezekinya dh tiada disini.mayb Tuhan itu lebih mengetahui apa yg tersirat disebalik kejadian ini.PA dia lak sblm bos wat perletakan jwtn mmng dh pindah ke tempat lain..penggantinya plak masuk pd tarikh sehari sebelum birthday sy ritu..nnt sy cterkan mengenai partner sy tu ek. :)

apa2 pn hope my boss akan menjalani kehidupan yg lebih baik dan mendpt keje yg lebih bgs dandimuerahkan rezeki sll.tq boss segala tunjuk ajar semasa kita berkerja sekali.huhu sayup rasabila taip n3 ni sob...sob...

p/s: bila ada naik bosan ngan perangai.bila xda mcm dh xda apa nk wat..hanye mengenang nasib hahahaha...

hadiah birthday 2012

lama saya diam kan..bkn diam sb apa2 pn cume masalah yg ditanggung tu mengganggu kehidupan utk berblog
hehehe actualy bkn problem tu bab keluarga cume hal di opis saja. so harus la kene start update skrng kan?
sebenarnye cter ni bln lepasnye.haritu saya dh janji nk upload pix hadiah utk birthday sy tahun ni...apa2 pn layan le pix yg x seberapa ni.lets go...

ini la dia...wlupn x seberapa tp i ttp rasa ini ada hadiah paling bermakna
tq so much syg...


p/s: nnt smpi turn sy mesti pecah kepala nk pikir hadiah apa nk kene bg.


Tuesday, 17 January 2012

vanilla coklat

suka x tgk cter VaniLLa CokLat?cter tu setiap hari selasa jam 9 mlm..
pelakonnye of cosss la izara n hero dia x igt la tp peserta rancangan mentor(sbnrnye x igt sapa nama dia).
izara dalam cter tu nama dia (ZARA Ayisha) seorg yg terlalu dimanjakan mama dia smpi nk lipat bj masuk dlm bag pn x reti huhu ada gak ppuan mcm tu kan? hero dia lak leh tahan la ok n pengemas orgnye,,tp mereka berdua ni mmng x sebulu dr kecik lg smpi dh masuk collage still mcm tu lg.dan ni pulak di paksa kawin.parent dorg ni mmng kawan baik dr dulu, masa belajar la ni.konon nye bila dh masing 2kawin nk kan anak tu menjadi menantu masing2.

tp sygnya semalam layan cter tu wift dania je,,husbend biase r keje,,,pg esoknye baru balik
malam birthday lak tu kene tinggal...sungguh tragis :( xpa la demi negara suami ku berjuang..cayok cayok
tp xpa dengan ada nye cter yg menarik di tv3 itu bleh la mengubat lara ku ini hahahaha

jom layan pix2 pelakon vanila coklat
xsabar nk tunggu ep minggu depan dan seterusnya

:p

Wordless Wednesday :::tangan::

hehehe tangan siapa klu anda pandai??
sila menjawab if ada kelapangan masa anda.

Monday, 16 January 2012

1st entry for this year

buat pertama kalinya entry utk TAHUN 2012 ini adalah bertarikh 17 JAN 2012.that on my brithday hokey
hehehe korunk ada???tibe noks jd leser.xmo la jd mcm tu sb nk berazam menjadi yg baik2 saje dr kalangan yg baik2.

rasanya lama juga saya x update blog ni.nk renovation pn blm sempat.hehehe nantikan ek kemunculan wajah baru blog ini.saya sayangkan blog ini cume masa amat mencumburui teman utk berblog.saya sll walk in je blog sy sambil2 tu saya jalan2 cr bahan kat blog2 teman2 blog.

mcm2 cerita dh baca.suka duka.mcm2 la... :) saya tumpang happy klu cerita itu mendatangkan mOOd haPPy. saya juga tumpang doakan yg terbaik buat yg dalam kesedihan.

apa2 pn..sy nk say thanks you to my lovly hubby sb di hari lahir saya yg ke 25 ini dia wat kan satu suprise hehehe apa bendanya nnt i akan update pix nye ok...

da....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...