Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Monday, 30 April 2012

DaniA di Uji Lagi

Rasanya semua udah tahu DANIA anakku ƴƍ sorg itu mengalami demam CHIKEN POP...

Baru seminggu lepas DANIA baik dr jangkitan kuku kaki tangan dan mulut...tibe lak kene chiken pop.ermm mmng besar dugaan utk anakku itu. Sian gak tgk keadaan DANIA masa sakit ni. Tp apakan daya ku. Allah itu Maha Besar, Maha Kaya, Maha berkuasa. Allah pasti tahu setiap kejadian ƴƍ berlaku kepada umatnya.

Jadi harus bersabar ngan Dugaan ƴƍ anakku ke tampoh ini. Nnt ƏǨU akan upload pix Dania kene Chiken Pop ni..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 23 April 2012

OIII!!!!MASING2 DE MUKA TALAM NOH....

payah kan?bila bekerja sambil lekatkan TALAM di muka masing2.knp mesti nk lekatkan muka ngan talam.xboleh ke bersifat turus dan jujur dalam menjalankan tugas...kita kan satu opis, harus la bersikap JAGA antara satu sama lain.Susah ke bersikap bergitu???

payah kan?bila bekerja sambil ada HATI BUSUK! eeeeyeeuuww...knp mesti nk busuk hati.xboleh ke hati tu bersih dalam hal kerja.kita kan satu opis.bkn orang lain, harus juga bersikap JAGA anatara satu sama lain???susah ke bersikap bergitu???

apa yang x kene dgn opis ni?perlu ke dengki mendengki..masing2 tau dh kan kerja masing2.knp perlu campur tangan kerja org lain..ssh ke dtg tanye dulu if nk amik tau hal keje org?jgn lew terus terjah menerjah...bkn artis utk di terjah segala bagai tu.dalam sesuatu kerja pasti ada prosedurnya.so ikut la flow.

makin menjadi jadi rasanya keadaan kucar kacir..

p/s: no mood.

Sunday, 22 April 2012

COUNTDOWN FOR ANNIVERSARY'S MR.&MRS AZLAN

WAHHH!!!!! sempena ngan anniversary kami pada 26 April ni saya nk tukar nama blog ni kepada nama MRS. ALAN ok x kawan2?hehehe excited rasanye..rasanye nk tukar juga sekali ngan header blog ni ha.dh lamo den nk tukar tp tertukar2 lg..aku nk sentuhan dr sorg blogger ni.mmng terkenal gak la blogger ni dgn hasil tangan dia utk edit blog bagai ni. cakap je nk yg mcm mana, insyaallah pasti akan tertunai.yg penting bahan kene betui2 detail lor..

bila ye?erm need more time to do this works.xboleh la nk ambil ada jek..nk bg org sonok n suka baca blog kita kene la semangat sikit bila nk edit..perah seperah perahnya la otak ni utk keluarkan hasil yg kreatif.

tp mcm xda mood lak nk wat semua tu sb feeling lebey kat hari yg bakal hadir tdk lama lagi ni. xda la suprise mana pn.cume sekadar utk meraikan nye sahaja.tp blm dpt masa yg sesuai utk di luangkan bersama sama. pada tarikh 26hb tu husbend lak keje luar.so kene la cr hari lain. ok la kan drpd xda lansung.

hadiahnye dh lama aku beli.ada la kot dalam sebulan yg lalu.masih belum digunakan lg. :) hope this week leh la.kene bykkan doa supaya husbend de masanya utk aku n dania nnt.

attention: another 2 days.......for our anniversary

Daisypath Anniversary tickers

SerembaN

Jauhnya nya cr bag.tp belom jumpa pn bag ƴƍ berkenan di hati.pusing nye pusing duk belek2 handfon..kunonnya mcm nk tukar fon lew..ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ tp ✗ pn.just intai2 RM jek.mana tau 1day i can get one for me and one for my hubby.....

Pastu jalan2 lg nk cr bag tp benti lak kat kedai bj...layan gak la kedai bj tu...tp bkn bj perempuan...bj lelaki ye ƏǨU mksdkan..apa ƏǨU peratikan 1 hari ni kat shopping kompleks ni selain harga ƴƍ berpatutan, gaya nye lebih byk skrng gaya K-pop.tgh2 duk tgk2 ada selai bj ni husbend dh berkenan.so apa lg dgn pantas la Harus GeRaB hu2

Tp ✗ sempat nk amik2 gambar.tau jela klu dh dgn anak ni apa pn ✗ sempat.mana nk kejar dia lg..anak2 bila dh dpt kaki mmng ssh nk kawal. Dh tau dh bila lepas je dia dalam kedai bj HARUS cr tempat nyorok, berlari sana berlari ni.mmng itu dh lumrah anak2 ƴƍ nk membersar.DANIA juga tidak terkecuali dr mengalami saat begitu.mmng letih nk mengawal dia bila dlm Mall.

Lastly xbeli pn apa ƴƍ patut di beli.sb belom jumpa bag ƴƍ berkenan di hati.husbend klu memilih sesuatu barang mmng lama...dia ni jenis teliti sikit...bgs juga dia mcm tu...de juga baiknye.bj akan dpt brng bekualiti.

ºќ ;) lah time utk makan.dh lepas jalan2 kene isi perut lak..kami pilih restoran saypool..husbend nk makan rojak sotong.Dania ns goreng cina.ƏǨU just order ikan pari bakar... :)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 21 April 2012

Isshhh3

ManiA penuh kejutan huh...not fair la...how come AKIM leh terkeluar.persembahan bgs tp terkeluar...ntah apa2 je la...patot org lain ƴƍ patut terkeluar.

Pls la betulkan semua ni..

Dh mcm xda mood nk teruskan tgk cter ni.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sayang Sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe hari ni DANIA IS A GOOD GILR TAU...
seperti yg anda semua tau DANIA mmng dh bleh cakap dengan lancar cume de skit2 perkataan saja yg dia belum lengkap utk sebut.
tp baru je jap td dia mengebut "DANIA SAYANG IBU" mmng tu ayat bodek dia nk baik2 ngan ibu.

bg ibu DANIA MEMBESAR dengan sihat, be a good person. wah feeling lebey lak mlm2 mcm nieh. kadang DANIA  ni buat kita gelak ngan
cara dia berkomunikasi dengan aku atau abah dia.nk tergelak pn ada..aku pasti sebenarnye dia sndr ada rasa sunyi dan bosan bila lik umah.
sb apa?sebab da sorg2 je kecik kat umh ni.tgk gaya dia mmng dh mcm nk kan teman.

aku selalu perhatikan DANIA bila di rumah pengasuh.dia nmpk seronok bila ada org y sebaya dgn dia.ngan bby dia mmng jd sorg yg penyayang.
mungkn klu hadir seorg insan yg bernama adk dlm hdup dia mesti BOLEH menjadi seorg kakak yg penyayang.

harap begitu lah,,

This Saturday 2012

hew!!!loteh den duk rumah...
aktiviti rini mmng letih sgt..sb MENGEMAS sana sini itu dan ini...tambah aku sorg jek yg wat..di tambah lak ngan nk melayan karenah si kecik ni.mmng lmbt laa siap mengemas rumah.husbend pn xda.org bz so xperlu la nk update org yg bz ye dak??hehehe

selepas kejadian yg x diingini tu berlaku mmngg aku lebih detail mengena KEBERSIHAN DALAM RUMAH..bkn bermaksud sebelum ini tidak bersih..cume kali ni perlu lebh sikit kene beri tumpuan,,,tdk mahu lg pisang berbuah dua kali.

bila dh bersih senng hati rasa... :)

Thursday, 19 April 2012

Proses Tumbersaran Dania

Tajuk Ni dh lama dh duk kat draft post...tp isi nya dh di buang kerna cerita itu utk hari sehari sblmnya.
xpa kan...kita upadate pasal lain la ye

baru2 ni keluarga aku dikejutkan dengan dugaan yg terpaksa di tanggung oleh anak kecil ku itu DANIA..
kesian dia.di serang virus HFMD a.k.a Jangkitan Kaki Tangan dan Mulut. Amat rasa sedikit terkilan di hati. adakah aku x peka ngan kebersihan anak ku itu?atau pada sapa harus aku tundingkan jari?ahhhhh x kesahlah apa pn jwpnnye..anggap lah kealpaan diri sndr dalam menguruskan anak.aku xsalahkan sapa2 dalam hal.mmng rasa diri sndr adalah penyebab nya.

aku mmng x tau pasal tanda2 VIRUS ni. so expect DANIA akan kene.hari jumaat las keje tu mmng pg DANIA bangun mmng panas bdn nye.matanye mmng dh dua tiga hari beraik mata smpi bila bgn pg mata xleh buka.aku mandikan.rasa slow sikit panas tu.xpa la nekad htr juga.cume pesan pd mama if apa2 jd call je aku.SEPANTAS KILAT AKU AKAN SMPI huh!! bunyi nya...insyaallah hehe.

tp petang aku balik utk ambil DANIA baru mama ckp "bdn dia panas.rasanya demam DANIA ni." so ptg tu juga p klinik.lepas cek apa semua doktor cume kata de demam sikit, selesema dan de kahak...aku de perasan doktor de cek kaki, tangan dan dalam mulut DANIA.erm tp dia x sembut apa pn.ok la kan..tekad juga esk nya nk balik kampung sb de kenduri sempena ATOK nk p UMRAH.

masa kat kampung tu mmng DANIA xmau duk sgt.dengan sapa pn xnak...kejap2 je nk..bila aku atau husbend bgn nk wat keje lain mula la menangis..erm masa tu aku de perasan kat kaki ngan tangan DANIA dh ada biji2.dlm hati mula berfikir anak aku nk kene campak ke.tanye sedara mara kat ctu de yg ckp campak dan de yg ckp VIRUS ni.terus rasa x sedap hati.erm lepas hbs majlis HUSBEND ajak lik umah mak aku..BILA di rumah sana makin kritikal lak keadaan dia.makan xmau, minum xmau, nyusu pn xmau..esk nye mmng tekad nk ke klinik utk rawatan lanjut.

pg2 dh bertolak balik ke putrajaya.smpi PUTRAJAYA teros ke klinik.dan hasil rawatan tu doktor mengesahkan DANIA KENE VIRUS HFMD.so bermula la perjalan kuarantin di rumah selama seminggu.hehehehe husbend on off jela tolong2 kat umah...kejap ada kejap xda.

p/s: jaga2 dengan virus ni....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...