Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Monday, 26 April 2010

ini la masanya

hai sume..hari ni hari yg paling bermakna yg sy tunggu2 sejak akhir2 ni.
kol 12 mlm td sy di kejutkan ngan hadiah yg paling sy xsangka akan dapat.hehe nk tau apa???jengjengjeng "sebuah novel" yeah novel ok..sy  terkejut gak dia leh bg sy buku yg sy suke baca.terharu sy.
opsss nnt jap korunk tau ke knp sy dpt hadiah tu??mesti x tau kan kan kan kan???ahaks.sebenarnye sy dpt hadiah tu sb kami merasmikan ulang tahun perkahwinan kami yng kedua.fuh.mmng angka 2 tu nmpk cm sikit.tp sy rasa cm xsangka kebahagian kami akan capai tahap begini.alhamdulillah sy bersyukur sgt2 dgn keharmonian umah tangga kami ni.apa yang kami lalui selama 2 thn ini amat bermakna bg kami.selepas pada tarikh ini sy sentiasa berjanji utk berusaha utk menjadi yg terbaik dan sentiasa tingkatkan prestasi (cewah ayat cm pe je)konon la tu yg jd isteri yg solehahahahahahah..hoihh mesti la.kene la berazam utk menjd isteri yg mithali tau..klu x sia2 je la kawen.
selama sy bergelar isteri kepada MOHD AZLAN ni sy rasa sy lebih bertanggungjawab utk diri sndr,kuarge dan kedua ibu bapa sy dan mertua.sy bahagia disampiang suami sy.dia byk beri sokongan dan dorongan utk sy menjd org yg berjaya di kalangan org2 yg berjaya.tidak penah meruntuhkan apa2 kerja yg sy lakukan.dia juag byk membantu sy dlm apa jua keadaan yg sy lalui.xpenah rasa ssh bila dia bersama sy.
kami pun x celebret awal dh anivesery sy ni.ingt x yg sy cter kat korunk sy p kuantan.erm tu salah satu dr agenda utk sambut anivesery kami tu.than hari sabtu sy ,husben and mesti la si kecik dania tu kuar jalan2 n makan utk celebret kat kenny.husbend suka makan kat kenny.
sy n husbend order benda sama.sb dua2 suke mkn benda yg sama klu kat kenny ni.utk dania kami order kentang lenyek.tu je dia leh makan la ni..nk bg ais2 no la..dia batuk n selesema skrng ni.sian tgk dia.erm seksa nk tdo.
mesti pelikan knp sy sambut awl???erm sb husbend kene pegi kulim kedah hari ni smpi khamis. :( sdh tau first time sy kene tinggal lama sejak sy lepas bersalin ni.sume nk kene wat sndr ni..kene tabah kan hati dan kuat kan semangat utk wat sume benda sprt hantar dania,jemput dania,buat mkn,p keje sndr.huhu sdh nya..kadang tu takut nk hadap sume tu sorg2.bkn apa dulu sorg2 je.so nk jd apa pun sorg je.ni sy dh ada tanggungan yg harus sy tanggung (dania).erm apa2 nk buat sy kene pikir yg terbaik buat dia.harap dia paham keadaan ibu.dania xmo noty2 ek..ibu sorg2 je ni.hehehehe
ohw ye nk tau ke sy bg apa kat husbend?erm tu kene tunggu lg la ek..sb hadiahtu sy masih smpn kat kedai lg.hahahaha.so sabar ek kawan2.nnt sy akan update sekali ngan hadiah sy dapat tu.
ok la bobye.hope perkahwinan kami akan berjalan dgn lancar dan berkekalan hingga akhir hayat.amin.doakan kami akan berbahagia sll ek.
askum.

Thursday, 15 April 2010

bby boy(aqel mikail)

sape punye bby boy???erm sy la...hahahaha dlu masa peknen tingin nk bby boy last2 yg kuar bby girl u...auuuuwww xpa la...syukur sgt...dpt bby yg comel2 cm dania tu.huhu.
xda la nk cter pasal bby boy yg kami melawat semlm.smlm sy lik awal sb mmng nk lik awal kan...asyik lik lmbt je sekali kali lik awal la best.lik lewat sll pun bukan nye gaji naik beriban riban pun.kan??kan??kan??husbend pun dtg amik sy smlm kebetulan dia minggu ni lik awal.so leh la jemput sy ni.and kami pun terus p amik dania.dlm perjalanan tu sy rasa cm nk singgah umah kawan sy yg baru bersalin tu.sb umah nye sama blok ngan umah pengasuh anak sy tu.tanye husben dia kata ok..hah apa lg jalan terus la..hehe
smpi je kat umah dia tuk tuk tuk askum...ceh ceh...ek mesti la kan kene bg salam n ketuk pintu kan bila nk masuk umah org..hehehe buka je pintu mata sy dh mencari cari bby boy tu..huh nah ko...terbaring dia kat depan tv tu sambil mate dh kecik2 je nk tito..kecik je...sy apa lg nk p terkam la.nk pegang2 gomol2 bg nangis..hahahha xla..geram tau...suke bau bby.tp kejap je.dania dh ngamuk2 lak nk tito...erm sembang kejap je than dh nk lik..dlm nk lik tu tetibe husbend dia muncul.baru lik beli barang agaknya.tersenyum riang tgk dia.maklumla baru dpt org baru..sonok tgk.cm i la dulu2...hehehe
apa pun hari pegi lagi.ni baru je lik dr umah kawan sy tu..erm sdh sb bby dia dh kene serang kuning.sian tau klu bby kene kuning ni.ptg ni kene p refer hospital.erm klu hospital ni tau2 je la..mesti kene cucuk2 ni amik dh.xsangup sy.mesti skt.sob sob...tringat masa dania dulu.seminggu masuk wad.hari2 cucuk amik drh..ermm.
byk gak td dpt sembang2 ngan dia..siap k.ct n sume kawan2 tolong n ajar cm ne nk nyusu.mmng kecoh la dibuat nye.mcm2 cikgu ada kat ctu td.hahahahaha lawak je bila ingt.
harap adik aqel akan cepat smbuh.amin.

minggu stresssssssssssssssss

stress..stress...stresss :( aku mmng xtahan ngan keadaan sekeliling aku cm ni.ngan org kat sini ngan bos cm ni..ah..bertapa sengal nye sume org sekeliling aku ni..naik meluat nk dtg keje kl ari2 benda cm ni berlalu lalang kat depan mata aku.ohw cepat2 la dpt keje yg lebih baik dh org nye baik2 berlaka.aku ni dh macam sorg yg bisu tp ada suara.xmmpu nk berkata2 apa2 utk luahan apa ketidakpuas hati aku ni.mak aiii dunia2...erm makin xda keadilan...di mana2 pun xda keadilan..ermm BETUI KE DLM DUNIA NI XDA KEADILAN????dh lama sy tgk fenomena ni.mmng itu yg terjd.tp xda ke org yg mempebetuikan keadaan tu?
erm ntah la..sejak akhir2 ni sy sll xda mood ngan pejabat ni.ada sb sy x suke keje kat sini atau x suke cara org kat sini bekerja atau kerja2 yang melambak kat atas meja aku ni yg mcm sarang tikus ni.ntah la byk sgt ntah la..sejak suk kat sini(opis baru ni la) sy sll mengeluh panjang.setiap pagi sy sll marasakan diri ini terlalu malas utk ke opis.sy x kesah keje sy tu,dh nama pun keje kan.tp sy rasa sy kurang senang ngan org kat sini kot.
bila lik umah plak sy makin MALAS @ org panggil sy dh terkene penyakit "M" nk wat apa2..sy rasa cm xnk wat apa keje rumah pun..nk duk lepak2 baring2  tanpa berfikir apa2..sy nk bertenang dan tenang bagai kan tengah laut yg tanpa penghuni..ermmmm atau nk hilang kan boring sy melayan si kecik sy tu la.hehehe..husbend kadag2 tu marah juga kat sy.."np smpi cm ni?np mesti cm ni?dulu x cm tu pun.jgn la pikir sgt hal2 cm tu." sy pun jawab "ermm" dlm hati sy sll terdetik "dorg xkan paham situasi sy.lupun sy diam dn tersenyum kambing bila di tegur.tp sy ada hati.sume org ada hati.tp hati sy hati kaca (mungkin) erm tp tu la yg benar.tu yg sy rasa.sume org xpaham.syg mungkin paham.tp b tau syg xmau besar2kan hal."
ntah lah.stresss sgt2 bila pikir hal2 ni.makin stress bila org yg sll sy refer dh xda lg di sini.dia akan pergi pergi dr deparment ni.sob..sob...sdh sgt...mungkin sy akan ssh tanpa ada rujukan.Penggantinye plak aku x bape nk suke.xbape nk masuk.tp apa kan daya nk ke x kene telan juga.kene harungi juga.dapat BOs cm tu lak..lg la sengal kepala otak aku.
ptt l org dulu benti n pindah.rupanya ada yg xkene di sini.
** k la nk belah.dh bape n3 aku dh update..huhu nah ko..sekali update n sapu2 siket blog ni erm 4 n3 ko...ngadap la korunk ngan cter2 aku ni ha. bubby. muachhh

menhitung hari

menghitung hari detik demi detik..hahaha klu ingt cube teka lagu apa?hehehe
pada yg tgh pikir abaikan sekejap ek...sy bkn nk cter pasai lg tu tp ada la kene mengene sikit tntang tajuk tu.huhu apa aku mengarut ni..hadoii giler jap.seperti anda tahu atau tidak tahu menahu 3 minggu lepas sy menghitung hari juga sempena bdayboy sy tu....hehe sonok la dia sb sy bwk p makan ngan family mertua sy tu kat penang village kat alamanda tu.yang penting perlu diingat "sy belanje tuu" hiks..cume satu lg hadiah sy belom tunaikan utk dia..sb masa nk luangkan utk p beli hadiah tu xda.klu sy leh drive sndr dh lama sy lari kejap pegi beli.tp apa kan daya, sy kene p ngan dia juga utk belikan hadiah tu..xpa la nnt kitep same2 ek syg.
so start hari ni sy menghitung hari utk????jeng jeng jeng..utk apa ye..nk cterk ke xnk ek?eh cter jela..TP xsuprise la nnt klu sy cterkan sekarang kan..erm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(berfikir tu) okek2 sy h wat keputusan sy nk anda sume tau saat yang sy tunggu tu bila dh smpi masa nye.ok???hehehehe ok kan je la.bkn lama pun 10 hari je lagi..sapa2 yg sudi menanti saat tu terima kasih sy ucap kan ek..same2 la kite suspenkn diri k.bak kata jimmy "AWASSSS EKKKKK"
sy mmng xsaba nk tunggu saat tu.apa la yg akan berlaku ek.sy pun belum prepair ape2 lg nik.klu ada teman2 yg sudi beri iadea silekan.eh kawan2 kat sini mana tau apa yg sy nnt kan...sy x mtk apa2 pun.sederhana yg mungkin pun akan ku terima seada nya.wah gtu.
** nnt kan bersama sama sy ek.

tahniah!! tahniah!!

hep hep hureyy hep hep huray...dh lama menunggu saat2 cm ni tau..sy pasti kawan sy n husben dia pun cm tu.smlm sy dpt msg baik n sonok dr kawan sy yg terlebih hari bersalin..suspen juga sb duk tunggu2 xbersalin salin lagi kan.so smlm dia selamat melahirkan bby boy seberat 3.36kg, bersalin normal you..auuwww..cm ne la tu ye..sy yg xcecah 3kg pun mengah nk keluarkan bby sy tu..cm ne la dia..eeeee ngerinye bila ingt saat2 cm tu.sian juga bila fikir kan dia..lama dia tunggu.masuk wad sehari sblm bersalin tu,,siap kene masuk ubat lg.sb hari selasa tu sy msg la kot2 dh bersalin.rupe belom.tgh masuh ubat katanye..ermm syukur sgt sy nye proses bersalin xsukar.sume berjalan lancar.
apa2 pn sy n husben nk ucap kan tahniah buat k.nik n keluarga.semoga dgn kelahiran org baru dapat memberi makna yg paling indah dlm hidup k.nik sekeluarga.amin.
**sori pic bby dia x send lor..

keadaan baik dan terkawal

ahaksss...wah baca tajuk je dh mcm wat report harian haha..pd hal bkn hari2 update.dh bape minggu ek syg x update blog nie?dh lama rasenye.maklumla bz memajang tambah skrng dh ada bisnes kecil kecilan.malu nk belajar selok belok perniagaan.tu nnt sy pajangkan cternye kay.
hari ni sy cume nk cter pasal dania je.skrng dania dh masuk 7bulan..lg beberapa bulan je nk setahun.rasa baru je bersalin..dh makin besar dh anak dara sy tu.harap2 pembesaran nye akan lebih baik dan baik.hiks.sy sll mendoakan yg terbaik buat diri dia.
skrng ni perkembangan terbaru nye dh cekap dh nk meniarap sana sini..pantang letak bawah mesti nk berpusing2..smpi tdo pun dh buas.tau2 je tilam kat lain dia ke lain hahaha...tekejut sy tgk..mmng buas sikit dania ni klu tdoq malam.sib baik siang x cm tu.tu pn sb dia tdoq buai.berjalan??belom lg.cume dia dh laju dh berjalan klu dgn walker.dh pandai kona2 ikut dia nk p.tangan mencapai xyah ckp la..mmng cekap nk amil barang2 yg sy susun kat tempat rendah.sonok bila tgk dia duk main2 dlm walker tu. tp satu je la perangai dia klu dh duk dlm walker tu bkn nk duk lama2.pantang ibu dia bangun mesti nk berdukung.hadoii yg penat nk mendukung sy la..cm ne nk wat keje klu dh berdukung je.pening2.
bab makan dania plak dia xpenah memilih..sume nk makan klu boleh...tp dia xleh nk mkn nasi lg..kene bg moi(bubur nasi) je sib baik da jenis nk mkn..ada mmber nye anak xnk mkn nasi or moi.klu mkn je muntah...bby dia tu sebulan je dr anak sy ni..sian tgk dia..klu nk tau masa baru2 nk belajar makan bubur dania sembelih teruk..berdarah lg.euuuuu mmng tkt nk handle benda cm ni..sy kene tabah kan diri sy wlupun xsanggup nk wat.mmng kesian sgt tgk keadaan dia msa tu.menangis sy.tp dh lama2 tu ok.sy rasa mungkin sb susu juga.susu tu x sesuai utk dia.alhamdulillah sume dh ok.senng hati sy tgk dia sll senyum dan gelak2.dh nk mula berckp2 ngan sy ngan husbend tau..tp xpandai sebut apa2 lg.
tu dia org sebuk tu..hehehe

Monday, 5 April 2010

bday boy

HAPY BDAY TO U HAPY BDAY TO U HAPY BDAY TO U HAPY BDAY TO BDAYBOY HPY BDAY TO U......wah sedap x kawan2 i nyanyi..huhu
opss nnt nk wat ucapan dulu.lagi td khas sy nyanyikan utk husbend yg tersyg.semoga dia di rahmati Allah sll.
hari ni hari bermakna husbend sy.harap dia rasa bahagia dgn umur baru ni.hehe dh tua dh dia..yg penting sy muda lg.yahuu..jgn marah ekkkk syg nnt lg cepat rasa tua.
tp nk wat cm ne nk sambut bday, tuan nye BDAY xda.ermm nk wat cm ne org dh sebuk xkan kite menyebuk plak kan kan kan kan????hiks xpa la..bkn dia xlik umah lansung.hari sbtu pun husbend kene keje gak.maknanya weekand  hari tu husbend xda kat umah la...huk huk sdh..p amik lesen pun sorg2 je.dia tinggal sy kat tepi jalan je.pastu terus blah...hahahahaha gurau saja.tp cm rasa cm tu je??huih??erm xpa la..janji sy dh lepas dh L.yahuu.ntah bila sy leh dapat P plak.xsaabr nk hbs kan proses amik lesen ni.eh cter bab lesen sy lak.salah2..kite skrng cter pasal bday boy tu..smlm seharian melepak ngan dania kat umah...layan tv kemas umah sikit2 wlupun xsiap2 keje nye tp nmpk gak la ada perubahan.hihi...bkn apa penat KUANTAN tu masih ada lg..gmbar2 p kuantan pn masih tgh edit2 lg..xsiap lg utk di tepek kat BLoG sy ni.
so smlm sy just wish dia pg2 bute tu ngan sms kat fon.pastu sy tunggu je la kepulangan dia hehehe ptg tu sy dh planing nk ajak dia kuar dating.huhu bkn dating berdua tp BERTIGA.
dlm kol 3 lebih husbend dh smpi umah..bg dia rehat mandi2 n saya cm besa la..bersiap apa yg ptt nnt xda la tertinggal barang2 xpecialy barang keperluan dania klu xda huru hara kami jd nya..
ok la..nk sambung havest tanaman..hihi
bye

Friday, 2 April 2010

terkejut!!!!atau kejutan!!!!!!!

naik keje je dh mcm2 dh dengar.apa la.suasana xpenah nye harmoni.mana2 pun rasa cam same je konflik.kadang2 naik rimas melihat keadaan sekeliling.

yippii holiday di KUANTAN, PAHANG


5 hari sudah sy n family(husbend,saya & dania) p holiday kay KUANTAN huhu.mng dh planing dh lama.cume masa dh fulus kurang memberangsangkan haha.so bila dh ada masa tu apa lagi SERANG kuantan la.yahoo.


kami sekeluarga gerak pg sabtu.ingt nk gerak jumaat malam.tp husben lak keje mlm tu.so gerak pg sabtu la.pg xda la sesuboh sepii tu.dlm kol 11 jugak la baru turun umah.siap2 apa yg ptt.erm masa tu dh berdoa dh harap2 dania xla mengamuk2dlm perjalanan.tp apa kan daya mmng anak ku begitu.dlm perjalanan leh lak dia mengamuk2 nk buai.GILArrr mmng huru hara di buat nye..nk tdo punyela payah.dia nk kan jugak buai.tp dh duk dlm kete tu nk wat cm ne.xka nk gantung buai dlm kate lak.hadoiiii poning kepala den $$$$$#####**** erm sebagai ibu yg baik sy mengeluarkan kuasa sy sbgai ibu utk tdokan si kecik tu.dodoi nye dodoi akhirnye tdo juga.Fuh!! mmng mencabar kesabaran tau.


dlm kol 4 ptg kami smpi n cr hotel utk cek in.dan kami memilih hotel sri malaysia utk cek in 3hari 2 mlm.siap2 angkut barang sy bersihkan dania n tdo kan dia.sian lak tgk ia.nmpk letih je.so apa lg baru masuk buai dh lena.huhu ingt dia akan bangun balik dlm area kol 7.rupanye lena smpi lewat mlm.hadoi cm ne nk jalan mlm ni???erm, nmpk nye masuk hangin kua asap je la.sy je la tinggal kat bilik.husbend je kuar cr soru utk mkn tu.


ingt tringin nk p makan kat tanjung api atau kat tanjung lumpur tu.ikan bakar mmng best.tp x kesampaian juga.nk wat cm ne.dania dh tdo.husbend tapau kan je la.


actualy sambil nk makan angin tu kami juga turut di undang utk majlis perkahwinan kawan husbend kat gambang.teman sewaktu sekolah dulu2.husbend dh lama cter kat sy yg dia tringin nk lik kuantan jumpa kawan2 lama dia kat sana.rindu kata nye..ceahh rindu konun..aku kat depan mata x rindu plak.erm cm tu la hakikatnye "bila depan mata xda sapa nk rindu rinduan, bila jauh di mata baru nk tercari2" huh apa aku merepek ni.cop cop.sambung lik ek


seperti biasa pg tu sy siap2 kan dania n bg dia tdo 2 round baru kami gerak ke umah pengantin.dlm kol 12 lebih juga baru gerak.masuk2  je kate dh mengamuk2 plak si dania ni.hadoiii agak nya dia mmng rimas duk dlm kate.sb tu la dia nangis je.lagi satu cuaca yg agak panas.erm sy pun xtahan.smpi je umah pengatin pengantin pun smpi dgn berbaju silver.wah meriah juga tgk majlis tu.wlupun hanye majlis sambut menantu.hari tu mmng husbend sonok sgt sb bertuah dpt jumpa sume kawan2 sekolah dia dulu ada berkumpul di sana.sembang SAKAN tau.smpi aku di ketepikan..huaaaa sib baik ada dania.leh teman ibu.huhuhehe


xdan 1jam pun kami duk ctu.dania dh ngamuk2 xnk duk dh.erm poning kembali kepala gue..


lepas beredar dr umah kenduri kami cadang nk p MEGAMALL kuantan tu.tempat sy cr rezeki dulu2.hehehe rindu nk tgk suasana kat sana cm ne.byk juga kenangan kat sana yg sy tinggalkan.sumenye hanye tinggal kenangan sob sob (sunggu menyentuh jiwa)TP!!!! sy tgk keadaan dania dulu..dia mcm nk start ejen dh tp cm ok je..husbend pun ckp "kite p jela..klu nangis kuat kite lik la."sy pun ok kan je la..mmng sy tringin sgt nk p sane.


smpi je kat sane tgk keadaan dh x sama cm dulu lg.byk juga perubahan yg telah di buat.erm rasa cm lain sgt.mungkin sb dh lama sgt sy x ke sana.tempat sy keje tu pun dh xda lg.dh pindah agaknya.kami pun mulakan perjalanan kami kat dalam megamall tu...mcm2 ada.sonok.nk tau apa sy n husbend beli??hehe nntkan.COMING SOON.xlama pun kami kat megamall tu.sb dania dh nagntok.so kembali ke sarang ler huhu.


mlm nye plaks planing nk p Teluk Cempedak (TC) tp xberhasil la plak.sb dania dh sedap lena.dia pun nmpknye xbp nk sht.selesema x kering lg.erm nasib2. :-( xpa la duk layan astro je la kat bilik.sambil2 layan perasaan sempena sebulan lg kami akan melalui saat yg penting dlm hidup kami sekeluarga.


hari isnin tu kami cek out n balik kampung ku.yuhuuuu syokk oooo.rindu mak.than esoknye kamipulang ke kampung atok plak.kat sri ledang.mmng panjang langkah kami tau.letih pun letih juga bila pikirkan umah yg terbiar tu..mmng lemah je.


ok.nnt kite update lg.daa


**sori ek kawan2 lmbt nk update cter.wlu dh basi harap sudi mmbaca nye.fun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...