Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Tuesday, 16 July 2013

Wordless wednesday

Im flu today gara2 nasi kerabu..tong smpi itu bakal membukit dgn hingus aku..huh semoga aku boleh bertahan dhn dugaan ini..




Sent from Samsung Galaxy Note

Yeah!!!! Power Bank Kite

Thanks for groupon. Hehehe alhamdulillah dpt juga akhirnya..sonok syg sb dh senng dia nk travel jauh2..xyah ssh pkr betry low la hbs la matk la..mcm2..

Ramainye Manusia

Balik keje teros blk pekup syg..and teros ke pasar tani n bazar ramadhan hihihi sgt teruja u....ngee maklum lah for the first time sejak pose ni jejakkan kaki kat bazar

Lama tau menantikn saat indah ni (menitik ayaq mata mak aku klu baca ayat tuh) hehehe cukup teroskn penceritaan ye ayu.

Ok2...pg2 dh call syg kata jom ke pasar ptg ni cr ikn limau nipis span bedak n oblong (yummy) ...hah! Xsangka syg jwb ok.hihihi apa lagi menyegeh la aku sorg depan pc.

Smpi pasar cr la brng td..semua de siap de tambhn manu sotong n udang n bhn2 sup.tp span aku xdo..org tu xniaga agaknye.pasar pn x byk gerai..

Sooo menu buke hari ni utk syg ns kerabu ayam panggang, aku burger bakar je order oblong hbs pulak.. Xkesah lah janji de y seakan dgnnye ermm yum yum.agak x sabaq nak makan..k la tu kan..menu xleh tamak sgt nnt mmbazir..mcm aku ni jnis mmng bkn pemakan so satu menu pn dh ok.

Smpi umah mandi.solat n prepair pe yang patot sblm cter aku start satg.anyway tq so much for my syg sb sudi teman kite p bazar hari. Ciummm pipi laju2 ngeeee

Caw dulu ya..taaaaa

Monday, 15 July 2013

lagu raya??!!

baru puasa hari ke 7 dh kedengaran lagu raya. apa la radio ni..mls la nk mention radio apa kan.nnt teros panas blog aku ni ha..xnk lah mcm tu.hidup biar lah sederhana lebih baik dan lebih bahagia wink..wink..DJ lak siap suh pemanggil nyanyi lagu RAYA.mcm dh xsabo nk raya lak rasanya..haisshh.tunggu la 20 hari berpuasa baru leh pasang..kan lebih afdhal hehehe 

xkesah la..bila dengar lagu raya mula la risau prepairation utk raya satu hapa x wat lagi. mcm mana niiiiiiiii!!!!!! sayang apa perlu kite buat?perlu ke tunggu saat2 akhir utk cr segala bagai??
ermm hanya mampu mengeluh sepanjang hari utk menantikan masa yang sesuai utk mencr..

buat masa sekarang kene sebuk pikir hal keje je,,sementara anak tiada di rumah leh la tumpukan lebih sedikit utk kerja. ;P ckp mcm pekerja yang cemerlang dan berdidikasi ngeeee dh la ayu xyah nk perasan sgt.mcm la bgs sgt puiiihhh 

anyway aku harapkan sesuatu yg alin untuk tahun ini..sll klu last minit mmng susah nk dptkan saiz dengan warna yang aku nakkan.bila dh bekeluarga ni agak ssh nk dptkan warna yang sedondon utk ahli keluarga...

cintahatisayang wink..wink...

Tentang Dia

DANIA...DANIA..DANIA

Klu nak tahu DANIA sekarang tiada di sisi aku..dh melangkaui 3 minggu DANIA di kampung. Rindu kat DANIA makk aii Tuhan saja yang tahu.yeah mesti semua wanita yang menjadi ibu, mak, mommy, ummi pasti akan merasai perasaan yang sama seperti mana aku lalui saat ini..setiap pg bgn pasti terdetik perasaan sdh dan rindukan anak yang aku kandung selama 9 bulan itu. :(

Setiap hari mesti satu panggilan utk DANIA.bkn JANJI tapi PASTI hik hik dh mcm berkempen lak kan..jumaat lepas semangat amik cuti semata utk dtg tengok DANIA.Tp alangkah x bahagianye hanya sekejap sahaja.esok pagi2 buata dh kene gerak balik PUTRAJAYA.huh!! very disappointed ngan keadaan mcm tu.Ini semua sb dalam perjalanan balik syg dapt roster baru.sepatot nye sabtu tu adalah stanby tp kene 24jam lak,hadehhh..meleleh leleh ayaq lioq aku dengaq berita yg x berapa nk sedap tuh.

xpe lah dlm hati xnk pikir pasal berita tu. Lebih teruja untuk bertemu sang kekasih hati a.k.a DANIA ku huhu...perasaan untuk xsabaq nk peluk diri dia yang sudah meningkat besar itu mmng x tertahan tahan lagi dh.hehehe baru sorg..klu berderet mcm mana tuh?adakah perasaan itu sama sahaja atau sebaliknya???

Ada orang kata bila anak ramai mksudnya lebih dr 2 orang pasi perasaan kite berbeza beza kepada anak-anak kite tu. HUH! klu boleh aku xnk bergitu.:D nk menjadi ibu yang sll adil kepada anak2 hihihi berangan je tu..baru sorg yg merepek mcm anak dh 4, 5 orang ngee 

OK..ta..ta..

note: psssstt n3 ni adalah seminggu yg lalu huaaa 

Wednesday, 10 July 2013

Ramadhan 1434h

Salam semua..

dah 2 ramadhan pn.seperti biasa sudah 5 tahun aku menjalani puasa sebagai isteri..hehe
aku bersyukur kerana Tuhan masih panjangkan jodoh kami berdua (semoga kekal ke akhir hayat).
dugaan seorg isteri ni kadang kala besar kadang kala biasa je. cume mampu x mampu je nk jalani hidup sbg seorg isteri. insyaallah dengan berkat doa kepada Allah pasti akan ada hikmahnya kelak.

Kat sini juga aku mengambil kesempatan utk mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini akan di manfaat kan sebaik baiknya.

bila dh masuk bulan ramadhan ni selain fikirkan puasa mesti dh pikir tahun ni nk tukar langsir, lapik maje, bekas kuih baru, bj pn rasa mcm nk tambah dua tiga pasang lagi kan??? hahaha dan yg paling penting tahun ni rasa seronok lebih sb beraya belah kite sndr kan?? klu btl tekaan aku bagus lah.hahaha 

xpe2 slow..byk mase lg..mcm aku ni bj raya pn x pikir lagi nk cr warne apa.mayb beli dh siap je la.mls dh nk pikir.yang penting tahun ini beraya belah aku.cume cuti je blm dpt tahu lagi mcm mana.maklum lah husbend keje mcm tu kan.agak ssh nk dpt jwpn yg pasti.

ok la,,,nnt update lg..xde idea pg2 nk update.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...