Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Tuesday, 27 March 2012

UMAI with my FrezzZ

HEHEHE psst..psst...psst

tdkan aku tibe2 rasa nk p layan lunch meal at UMAI kat MONUMEN putrajaya.masuk ni dh 3 kali aku p lepak kat sana..PERTAMA kali aku p ngan suami tercinta dan adik aku tp masa tu mkn mlm...second aku p bwk abah n adik aku mkn tghari and ini yg ketiga kalinya...

kali ni aku p ngan opismate, akibat terlalu bosan dgn menu di cafe kementerian ni aku pn terasa nk berubah angin seketika. kebetulan plak ada sorg opismate aku ni ngah preknan.so tekak org preknan ni kadang kala tak menentu...sll gak dgr dia merungut pasal menu cafe kementerian ni.sian lak tgk dia.sooooooooo tanpa membuang masa aku ngan pantas call dia teros menyatakan hasrat hati kecil ku ini.

Tidak lupa juga teman baik ku itu...xajak kecil pula hatinya..so kami bertiga pn pergi la sana sambil layan2 makanan kat UMAI.

Dalam duk ngah layan makanan tu dpt satu panggilan dr Abang yg satu2nya abang kandung yg aku ada tu..ntah apa dia nk...sb xsempat jwb.aku call balik bertanyakan tujuannya.

me: awatnya?
abang: aku kat depan umah ang ni..ang dh rehat?
me:aku ngah rehat la ni..tp kat luar.
abang:kat mana?ni aku nk p nilai..tp br igt nk ajak makan.
me:alaaaa aku dh ngah makan...dh nk hbs pn.
abang:xpa la...tp pinjam RM20
me:ok meh la sini.
abang:ang kat mana eh?
me:aku kat yg menara api tu.klu dr rmh aku kita tgk bunga api mmng kita nampak la menara tu (sambil tangan menunjuk arah)
abang:kat mana ek?jap2 ni aku kene Uturn dulu pastu kona mana?
me:kona kanan than teros n ada simpang belok kanan pastu teros je smpi jumpa tempat parking.
abang: ok

jumpa kat kawasan parking and teros sembang2 menyembang adik beradik pastu bg wet teros blah sb masa aku x bp nk cukup utk sembang lama2.tp dia berjanji utk dtg jumpa aku kat rumah nnt.

aku pn bergegas ke maje makan td.hbskan minuman aku yg mmng fuh sedap (milo umai je kot) hiihii than teros byr and blah!!

ok bye aku pn nk blah

Friday, 23 March 2012

no title

apa jadahnya mlm2 begini update blog huhu

ntah sejak sy diam ni hati sy x berapa nk tenteram..mungkinkah ada yg akan berlaku?atau sebaliknya????mood pn sering berubah rubah...keje xmenentu lately ni buatkan diri juga tidak menentu..mana nk layan surat2,mana nk layan pemohon yg htr surat permohonan mereka. cukup menyifatkan saya secara tiba2 menjadi org yg kurang sabar..bila dh x sabar mula la keje jd x ikhlas...suara bajet lurus orgnye..hakikatnya tidak begitu rupanye...

kadang2 terfikir pd siapa sy perlu buat aduan sy ni???asyikk org buat aduan, rayuan dan permohonan pd sy..now giliran sy pulak utk mengadu...tp semua tu blm sy dpt utk luahkan...munkinkah seseorg yg bernama TEMAN?bkn mudah utk kita dptkan teman yg boleh kita percayai denan mudah.mayb HUSBEND???bkn sll dia boleh tumpu pada kita..huhu

apa yg boleh aku buat hanya la ddk bersendirian, menangis (mungkin) dan bermuhasabah diri sebaik munkin..pd blog pn bkn semua boleh kita luahkan..ada juga perlu kita selindungi di sebaliknya.manusia ni penuh dgn spekulasi. lain org lain ragamnya..

byk menda sy nk update tp betul2 xda mood utk lahirkan n3

Wednesday, 7 March 2012

Hari WANITA Sedunia

hai kawan-kawan...
really missed you all...ayu!!!!!xyah nk mengeletis sgt!!
hahaha...haisshh apa yg aku sonok sgt nieh?ermm xpa..mungkin ada yg menyenangkan hati saya ni.sempenan hari wanita ni saya nk update sikit blog ni,,,dh bapa hari sy x updatenya.betui x?
ok sy nk share lagu ni utk kita kaum wanita di seluruh dunia..


ini liriknya:

huuuu…

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

aaa… Ku wanita aaa… Ku wanita….

Yang hanya perlu kau fahami

Oh apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

Sunday, 4 March 2012

dania check up


sekian lama sudah x p check-up dania hari ni adalah harinya yeah!! akhirnya...
bkn apa klu tiap2 bulan p leh gak tau perkembangan dania dr bulan ke bulan...ni bila lebih setahun mmng jarak check-up tu lama sikit la.

sy mmng suka klu dpt tau perkembangan dia.sb terlalu teruja tgk anak SENDiri membesar depan kita.hihihi korunk mcm mana?teruja x?wah gitu.. :D

meh nk update sikit2 muka dania yg baru..tp xda la baru sgt klu nk tgk y baru2 yg fres2 tgk kat fb kita ek....jom layan



huhu ckp mcm byk je nk letak pix kat sini...satu je ek...xbyk..




handBag From My husbend

Sudah 2 bulan berlalu baru nk update hadiah birthday dr suami.hehehe maap ye syg.. :)
bkn sb apa pn...byk sgt benda nk update smpi lupa la yg satu ini.xpa la kan...janji update update n update

ok skrng nk bg korunk tgk la hadiah apa yg dibeli oleh suami.



ha!!! ini la dia ok hadiah dia pampampam hehehe
tq so much syg...i'm very appreciate it....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...