Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Monday, 28 December 2009

2009..selamat tinggal

apa ada ngan 2009?hehehe sebelum memulakan cite HAPY NEW YEAR..moga tahun yg baru akan lebih menyinar..cayuk..cayuk
 bila tgk tahun pasti kita akan menceritakan mengenai azam.betulkan?yeahh sudah pasti.sy sll terfikir adakah dgn berazam kita akan berjaya??dan jika tdk berazam kita xboleh berjaya?haha pikir la sendiri jawapannya.
tahun 2009 byk memberi erti kpd sy tau.byk perkara yg buruk dan yg baik utk sy ambil sebagai pengalaman dan pembelajaran dlm hidup.terutamanya dr segi mental&fizikal serta kehidupan sehari harian..
rumah tangga yang sy dan husben bina pn sudah berusia 1thn 8bulan..xlama je lagi utk masuk ke ulang tahun yang ke-2.ssh senang kami tetap teruskan pejuangan kami sebagai suami dan isteri.dan kami saling memerlukan antara satu dan lain.saya mmng sll  nk dia tahu yg sy mmng teramat syg kan dia.setiap hari hati ini berkata kata "apa lg ye yg harus aku buat utk dia benar2 cinta dan sygkan aku seperti adam menyintai nur?hahaha terasa lak cm dlm cite nur kaseh huhu.."
saya sll mesyukuri apa yg sy miliki.yg teramat bersyukur bila diri ini di miliki oleh insan seperti dia.dia mmng seorg yg bertanggungjawab tp kita xkan nmpk dr luaran..bila selam dlm2 diri dia ni baru la kita tau sapa dia.dia byk berkorban dami org yg dia syg.biar byk dia di timpa masalah tp tetap tersenyum.
kami juga baru je menimang cahaya mata yang pertama..suasana semakin berseri bila ada si kecil tu..aktiviti kami pn semakin padat dan mampat tau..mmng penat tp bila tgk muka si kecik tu hilang sudah penat yg tertanggung..
apa pn selamat tinggal 2009..selamat datang 2010.moga di tahun yang baru ini kami akan melayari kehidupan kami dgn lebih ceria dan lebih gembira..
p/s: syg..percaya lah..dgn berkat doa kita insyaallah rumah tangga kita akan kekal selamanya..sy syg sayang.."ganda 23 brooo!!!!"wakakakakakakh..

 aku..dia..& kamu..

xmas 2009

  hoho..mary xmas kepada yang merai kan perayaan ni..bulan ni penuh dgn cuti yang panjang.dah 2minggu keje 4 hari je..nk tulis blog pn cm mls je..
  sebenarnya dh lama n3 ni terbiar kat sini..xpost2 pn.hehe sebenarnya xda mood utk menulis..apa pn mary xmas n happy new year utk sume blogger..ceh..cm la ramai yg membaca..xpa la..apa pn sy tetap akan menulis dan terus menulis dan akan menulis..apa yg sy ckp ni..mengarut sudahnya..
  masa cuti xmas hari tu sy x keman2 hanya duk lepak2 kat umah je.nk kuar tp mls je..so apa yg kami wat kat umah???kami layan facebook.com la..heheh apa lg..sy dan suami tgh semangat menjadi petani, penternak ikan dan menjadi mafia utk kaya..huh?! penat tau...bukan senang nk senang..dan bukan ssh nk ssh..
  skrng kat opis sy sedang hangat berusaha main farmvill n fishvill kat FB..masing2 ada cara tersendiri..mmng syok la..sy pn turut la serta..permainannya mmng meguji ketajaman minda cewah..bkn main lg..tu la perkara yang paling popular utk mengulor..huhu..boleh la gak menjd aktiviti masa lapang.tp sy rasa bkn aktiviti masa lapang dh skrng ni..dah mcm satu tugas dlm file meja lak..klu xleh bukak cm nk runtuh bangunan nk bg buleh buka hehe..termasuk la yg menceritakan ni..

apa pn layan la..


 

Wednesday, 23 December 2009

pengalaman yg xakan dilupakan



 Pengalaman ini mmng tidak akan dilupakan wlu apa pn terjadi pada diri sy.sesekali tidak akan hilang dr ingatan..memori ni terlalu manis masam tawar sume ada la rasanya hehe..diri akan rasa terlalu istimewa bila pengalaman ini terlekat pd diri anda.

 Pada tanggal 27.01.09 sy telah di sahkan MENGANDUNG huhu...masa tu raya cina.sy lepak2 kat umh..mkn pelam ngan husben tp husbend stop mkn sb masam sgt katanya.husben suh sy pn benti mkn tu..dia kata "dh la makan pelam tu nnt skt perut ssh" aku pn jawab "xmasam pn b nk mkn lg." 

 setelah menjelang mlm aku nk solat magrib dan terus terasa badan x sedap, pening2 dan terus rasa nk muntah,,serta merta dgn kaki aku berlari ke bilik air utk keluarkan apayg ada kat anak tekak aku ni.rasanya mmng memeritkan.aku terus terjelepuk kat atas tilam.husben pn tanya "np ni?xsht ke?esok p HKL ok?"sy dgn beratnya pun mengiakan wlupn takut nk p ahaks..

 keesokan harinya ktorg pn p la HKL than tunggu punya tunggu (maklumlah masa tu cuti am so p daftar kat pesakit luar la, tu yg tunggu lama)akhirnya turn sy lak..aku pn mendengar kata2 hikmat yg keluar dr mulut doktor tu "awk mengandung ye puan ayu..6minggu" husben masa tu dh tersengeh2.aku pn cm caya x caya..tp hakikatnya puan ayu skrng dh bergelar ibu.hehehe

 setelah melayari kehidupan sebagai ibu mengandung yng penuh dgn cabaran dan dugaan, pahit dan manis dr masa ke semasa(nnt sy akan cterkan apa yg jd ketika sy menaglami proses bersalin ek) sy pn telah selamat melahirkan seorg puteri yg digelar NUR AYIESHA DANIA seberat 2.94kg tepat pukul 8.45mlm pada tarikh 09.09.09.


itu saja nk cter so layan pic2 aku masa ngandung ni:

kat macd alamanda..masa ngandung ni mmng suka mkn macd


masa ni dh sarat dah..kat umah jela..penat tau masa ni..nk jalan pn slow je..sb peyut sy dh beso


nk p jalan..





Tuesday, 22 December 2009

apa yang tejadi tetap terjadi

apa yang ptt sy mulakan disini ya..byk yg perlu di tulis.sanggupkah anda ditipu, disakiti, dibenci dan di peralatkan??pasti tidakkan?pada yg dh berkahwin adakah perkahwinan anda atas landasan cinta?apa yg ingin sy perkatakan adalah dlm sebuah perkahwinan pttkah kita tau adakah pasangan kita tu sebelum menikahi kita dia betul2 mencintai kita?dan menerima kita atas dasar apa?


saya rasa diri sy masih belum sempura..salah ke sy inginkan kesempurnaan?sy sdh sgt hari ni memikirkan nasib seperti ini berlaku pd diri.adakah silap saya?sapa yang salah sebenarnya?
pengakuan seseorg tu membuatkan diri ini terasa seperti di perbodohkan. sia2 saja apa yg telah saya tanamkan dlm diri sejak dr dulu lg.apa ini sume harus saya terima.apa yang terjadi ini hanyalah sandiwara?ahh ntah la..sume soklan tu terlalu rumit utk ni persoalkan.


apa yang jd tetap terjadi..aku harus menempuhnya jika ini jalan yg aku pinta.apa pn layan la kata2 nie yeeahh:
Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa


Monday, 21 December 2009

seharian..mengkaji

hai sume, fuh!..semlm seharian sy membelek page blog ni..punya la pening lik umh terus senyap dan muram..rasa nk tdo pn ada.tp xbuleh tau, sb bby masih belum siap di uruskan ..n mkn utk suami tersyg pn masih belum disediakan..dia nmpk je sume ok bgnya tp??tp apa..hanya isterinya saja yg tau..hehe
kite bebalik pada cter ye, actualy sy smlm seharian duk kelebek sy nye blog ni np x muncul2 dlm carian google or yahoo.hbs sy perah otak sy utk masalah pembalitan sy ni.tp xberjaya utk mengatasinya.so sy pn dh gvup utk meneruskan usaha sy tu sy terus out dr blog.
balik umah, setelah settel apa yg ptt sy terus layan tenet utk melihat kembali blog sy tu..try search myblog than sy teramat la teruja..tgk ada blog sy,,terus terloncat loncat pegi cr tersyg n berkata:
saya: "syg tengok tu kitanya blog dh ada kay carian google"
syg: "erm..ok la tu"
itu saja utk hari ni..hehehe.ti ada n3 lain sy akan update ok.

by ;-)

Sunday, 20 December 2009

pertama kali

pertama kali hati saya berkata kata adakah benar apa yg aku lakukan?saya xpenah melakukan perkara seperti ini.adakah benar??atau salah??xpa la..saya dh pn menceburkn diri dlm arena blog ini..hahaha..penah terfikir dulu nk wat tp masih tertanya2 dlm diri..segan pn ada.hehe
skrng saya masih blajr utk menaik taraf blog sy ni..maaf la klu blog sy ni kurang memberangsangkan.wlu apa pn saya tetap berusaha utk memperbaiknya.harap kawan2 dpt membantu saya.
saya n husben wat blog ni bkn apa, saja ingin mengembangkan lg bakat yg ada..haha.lg pn kami masih mencari hobi yg menarik utk di pelajari dan tdk membuang masa begitu saja..lg pn saya sll duk sorg kat umah bila husben ada keje luaq.so dgn berblog ni mungkin akan hilangkan rasa boring saya.
apa pn beri lah sokongan utk saya utk teruskan usaha.

bubbyyyy

Friday, 18 December 2009

nak kenal??

siapa kami..hari ni sy ingin perkenalkan diri kami dgn lebih dekat kpd sume blogger..

aku azlan..dan wife ayu.kami di pertemukan pada 18.06.07.setelah beberapa bulan kami saling mengenali kami mengambil keputusan utk disatukan pada 26.04.08.
pic nnt kitorg letak ek..

setalah melayari kehidupan sebagai suami isteri kami telah dikurniakan permata yg amat berlinai bg kami pada 09.09.09 baru2 ini.
kini aku memiliki sebuah kuarge yg kecil.

Thursday, 17 December 2009

askum

askum sume bloger..

saya azlan and my lovely wife is ayu..kami masih baru dlm arena blog2 ni...klu ada yg tersalah tulis maaf kan kami hiks..di sini xda apa yg ingin sy coret kan lg..semoga anda sume berminat utk menjengah blog sy ni di masa lain..

doakan kami berjaya utk menaik taraf blog kami ni..

salam caw cin cau
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...