Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Wednesday, 22 February 2012

Ibu Sayang Nia Tau :(

maafkan ibu ye syg ibu...
bkn ibu nk marah2 tp ibu tensions juga...

bgn pg ini mmng rasa bersalah ngan anak aku...sdh melihat air mukanya semasa tidur,,rasa nk biarkan dia tidur ndgn lena...xperlu bgn,rehat secukupnya.tp apakan daya aku terpaksa bgn kan dia kerana aku harus keluar mencari rezeki.hehehe ayat mmng tau...giler x hingat.

mood sy mlm td mmng x betui...rasa nk marah n hilang sabar ngan perangai dia,,bdk2 biase r kan..mmng ada kala dia nk kita ikut ckp dia je..xbleh ni bakang sikit.mula nk start enjen menangis. aku pulak mmng jenis time xda mood ni mula xleh nk dgr bising2 ni. dan2 tu juga naik darah nk marah.huh! ssh juga nk kawal perasaan time moody ni.jenuh aku kawal tp apakan daya terkeluar juga segala amarah aku tu.

ssh juga menjadi seorg ibu yg bkn sepenuhnya masa menjadi ibu.perlu juga menjadi abah bila time abh mmng tiada dirumah. sepatutnya emosi kita perlu diketepikan, kene ketengahkan emosi anak2 dulu..tp sebaliknya terjd mlm td bila dh dlm keadaan period pain ni mula la emosi ibu lebih menguasai diri itu yg menyebabkan anak kadang kala menjadi mangsa keadaan.kesian nia.kene marah ngan ibu.

dh beberapa hari suami berkursus...mayb sb tu la kot...kene wat semuanye sndr. isteri terlalu manja mcm ni la jdnya hahahaha..tp xpa aku sedang berusaha nk berdikari sendiri. snng nnt bila dh sll di tinggalkan insyaallah la leh settle semuanya sndr.

p/s:- barang siapa nk menjd ibu harus berfikiran positive, sabar, tabah dan kuat semangat.kerana kita menjaga seorg insan bernama manusia..bkn nye binatang atau apa2 saja selain dr manusia.kerana manusia dikurniakan akal pikiran, hati yg berperasaan dan fizikal yg sempurna...

ibu syg nia tau!

2 comments:

  1. biasala..budak2 bnyk ragam. boleh hilang sabar dibuatnya

    ReplyDelete
  2. TU LA...kadang tu mmng hilang sabaq kak nik oii smlm lak hari fist kene,,mmng meragam terok bdn ayu ni..blk lak nia mcm2 hal..leh ayu ngah masak sardin dia b goncang tin tu,,,tumpah la hbs...mmng berangin ayu,,

    ReplyDelete

www.google.com, www.yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...