Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Wednesday, 24 March 2010

polis polis polis

hari ni hari polis rupanye.
buat abg tersyg selamat hari polis ok.
moga jd la anggota yg terbaik di kalangan yang terbaik
wlupun sebuk dgn tugas kasih syg utk di rumah tetap tiada tolok banding nye.huhu tu penting tu.
dulu ssh juga nk tgk dia pakai uniform.skrng bila dh duk satu umah tiap2 minggu kene basuh n gosok baju polis.
hehehe tgk org pakai uniform tingin plak nk pakai juga.tp apa kan daya jodoh ku utk pakai baju tu x kesampaian.hehe hanye mampu sarung baju husbend yg besau tu je.tu pun senyap2 je.takut kene ejek dgn husbend plaks.
tp xpa la jd isteri polis pun dh kire ok la kan.
dengar2 cter gaji polis nk naik.erm..ntah naik bape pun xtau la..maklum la gaji polis bkn byk pun.tp besyukur la dpt besarkan dania dgn rezeki itu.
nk tau..masa sy sekolah lg sy sll berfikir bila dh besar nnt siapa bakal suami sy.dan yang paling dasyat dlm fikir sy adalah jeng jeng jeng "ALANGKAH BAHAGIANYE DAPAT KAWEN NGAN POLIS" fuh mmg ayat cm bangkai kan?cm xsangka angan2 tu jd kenyataan.masa kenal husben  dulu pun sy xtau pun dia sorg anggota polis..bila dh lama kenal n putuskan utk jd pasangan kekasih wah ayat siap bold tu baru tau yg dia tu seorg polis.hehehe.
td kat bawah ni ada jualan puspanita.turun la jalan2 pusing punye pusing erm terfikir plaks nk beli apa utk husben.belek punye belek xda pa yg menarik utk di beli.last2 berkenan barang sndr juga.huhu.lipstik n blusher.orait x?turun ngan niat lain.tp dpt niat lain.ok la tu kan.bkn byk pn beli.dua barang je.
xpa la...bday husben pun xlama je lagi.so ngah prepair nk beli something yg special utk dia.sll bg perfeum je.kali ni mungkin nk bg ermmmmm nnt la sy cterkan.dh ada plan tp x leh nk cter skrng.
k la...sonok juga hari sbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbulan ni sy dpt kutu bulan ni.yahooooooooo mmng sonok la..tp apa kan daya duit tu utk rotek kate..
k la da...nk sambung keje.

Tuesday, 23 March 2010

kenapa ku rasakan begitu

OMG!!!! knp ku rasakan blog aku ni terlalu suram dan kusam.ada sapa2 leh bantu sy untuk perkemaskan blog sy ni..aduh sungguh malang sekali.bila agaknye blog aku akan seceria diri ku.erm yang pasti sy mesti wat sesuatu ngan blog ni.
terlalu sukar untuk membuatnye dalam masa terdekat ini.
kawan2 klu ada info yg menarik utk ditambah kan ke blog sy ni sila tinggal kan info anda ni comen sy ni.
OKEK??thanks a lot if sesiapa yg sudi bg info utk sy perbaik blog ini.

by...

semiggu yg bz

hai ...masih kenal ke sy lg??nama sy ayu..umo opsss xnk la bgtau..terasa ketuaan nye..hahahaha apa yg aku merepek ni..fuh...agak bersarang blog sy minggu ni..bkn x kesian.tp keadaan masa yg tidak menentu membuatkan diri xda masa utk menulis.baru nk tulis ada je yg dtg.xpa la...janji ingatan ku terhadap blog kesygan ku ini sentiasa ada.
orait first nk cter la minggu lepas nye aktiviti harian.wlupun keje tu byk sy berjaya gak spen time ngan kawan2 sy kat bwh tu.sy ajak p makan kat perumhan.sonok bila jumpa.byk benda nk sembang.tp sdh juga sb dh x cm dulu.sy dh rasa diri sy jd org yg asing dr dorng.erm apa la nasib sy.kami tdk lagi seperti dulu.xpa la.janji sy masih leh jumpa dorg sume.
byk juga perkembangan tahu pasal opis lama sy tu.ada yg seronok, ada yg xseronok.erm adat latu..masa sy duk sane pun cm tu jaga.ada yg best dan ada yg x best.wlu pun kat sane keje x byk cm tempat sy sekarang sy tetap merindui tempat duduk sy tu.4 thn sudah sy duduk di kerusi dan patisyen sy tu.huhu mungkin skrng dh berubah.tidak lg nama sy.sob..sob..sdh puloks.
firstly buat k.yana:
rindu nk gosip2.hehehe bila jumpa hari tu cter pasal lesen je.perkembangan lain xda la sgt.ntah bila nk tawen nye akak sy sorg ni.erm bi la tanye "nnt erm nnt dh kawen k.yana bgtau la" bila ayat tu nk jd kenyataan.jgn marah ye k.yana klu k.yana terbaca.apa pun ayu sentiasa mendoakan supaya cepat2 la kawen ek..xsabar dh nk tgk bakal suami k.yana ni sapa.huhu buat k.yana jgn sorok2 dh ye.nnt tau juga.
k.ct:
erm tgk dia cm hari biasa.bila jumpa ada je nk cter.mcm2.tp terutama sekali anak la.hahah maklum la kami kan dh jd warga ibu2.so cter ank la.bila lagi nk dpat second bby tu.usaha tangga kejayaan.cayuk2.
k.cma:
ni mmng cool je org nye..no poin to talk about her.sb dia ok je sentiasa.hehe
mama nik plak:
np panggil mama nik??ok meh nk cter ermmm saat semakin genting.harap2 sume akan selamat kay.cume hati2 je skrng ni bila berjalan tu,pandang2 juga di bawah wlupun xbape nk nmpk.huhu.dh tunggu hari dh kawan sy sorg ni.xlama je lagi nk sambut org baru.moga hidup lebih ceria dgn kehadiran bby comel tu.
erm dh hbs cter ngan kawan opis lama kite cter pasal kawan opis baru plaks ahaks.ermm nk mula dr mana ek??erm xpa la..mana2 pun buleh.janji paham memahami ye kawan2.ermmmmmmm cm ne ek okek2..sebenarnye xda pe sgt nk cter detail.sb sy pun masih baru n x bp nk kenal org kat sini.sume ok.cume keje je x ok.huhu..bkn x ok apa.telampau la menimbun2 keje nye..jd takut nk dtg opis.hehe kadang tu stres mak aii mmng x terkata kata.dorg sll kata "ayu ni terlalu serius bila kerja"ayu ni suke diam dr bercakap"apa kan daya sy senyapkan je la.biar membatu dr merapu x tentu pasal.BETUL X kawan2????ada gak masa santai bersama dorg.hehe    makan kat perumahan jugak.hari tu yg bleh lepak2 ngan dorg sb bday girl staf kat sini.mek ti org panggil dia."ucapan utk mek ti hapy bday.moga panjang umo dan dipermudahkan segala urusan"
k la.stakat tu saja la nk cter.nnt bila dh ada cter best lg menarik sy akan update lg.
da..

Monday, 15 March 2010

lunch at housing department

erm cm best je ayat kat atas tu.xda pe pun actualy.pic pun xda nk layan.cume nk cterkan sy tghari ni p lunch kat bahagian perumahan kementerian kewangan ni.agak jauh kit selere nye ye.sll sy x turun mkn pun.tp hari ni kawan2 kat sini ajak p mkn kat sane sambil leh kenal2 hehehehe ceh..kenal la sgt ye.maklum la sy dh masuk minggu ke 3 dh keje kat pat baru ni.mcm2 dh yg sy tau dan byk lg yg sy x tahu.sikit2 akan sy tau juga nnt.
erm bebalik pd cter asal sy.kat cafe perumahan tu ada byk gerai tau.dlm 3 atau 4 cm tu la.makanannye xyah ckp la.cm2 leh pilih.3 gerai jual nasi berlauk,satu gerai tu jual goreng2(masakan panas la cthnye: ns goreng, mee goreng dll)masakan nye pun sedap gak.mmer opis yg kata.sy x mkn pn.sy cume beli goreng pisang je.tu pun sedap.lebih sedap dr kat cafe bawah ni ha.
kawasan nye camtik.menarik lg..yg menarik nye bukan apa ada lak org dating kat tepi cafe tu..cm tempat dating plak.maklum la byk kerusi kat taman tu.taman tu nmpk simple tp menarik.cube la pegi.pasti suke.tp xdala teruja okek.sekadar utk beralih angin tu boleh la.ramai gak org mkn kat ctu.
klu la sll cm tu compem gemuk sy ni ha..ni pun minggu lepas p klinik utk cek up dania, sy seperti sll ambil kesempatan utk timbang berat sy la.apa lg.nk tau naik sekilo dr biase.aduh..rasa nk luruh segala anggota.risaunye sy mmng bukan kepalang la..tu baru sekilo.tengok bulan depan lg byk naik.ohw tdk...xmo xmo xmo...xsuke cm tu.pas mkn n sembang serbe sikit kami lik r..takut big boss naik lak.
sebelum lunch td nk tau sapa dtg opis sy?erm xda la org besar..org nye kecik aje.hehehe jumpa abg din opismate  kat atas ni.dia ialah ABG MIE.hhehehe lama x jumpa dia tau sejak arwah meninggal.last jumpa masa kat masjid tu je.pas tu x jumpa dh...klu sy turun bawah tu pg2..mesti dia x sampai lg..ku tghari lak dia dh lik.so xjumpa la.dtg2 dia dengan muke hapy (atau wat2 hapy erm ntah la)tegur sy dgn senyuman cm besa la dia tu...x ngusik sy x sah.hehe tp xpa..dh xkene sll.so xda la sy bising2 kat dia.sll sy sll bising2 kat dia.maap yer abg mie.harap dai tabah.amin

da....


Sunday, 14 March 2010

my family is coming

heheheheheheheheheheheheheheh
askum...sebelum mulekan n3 ni sy nk sengeh dulu. :-D
bkn apa..nk cter kit ni ptg smlm lepas lik dr amik exam tu sy n husben lepak2 je la kat umah sambil layan cter kat astro.dania lak tdo je.maklum la cuaca sgt best je smlm."HUJAN".sambil2 layan tv sy wat la mkn ptg n sambil2 tu juga sy msg mak sy di kampung.msgnye berbunyi begini "jd ke nk dtg umah?"xlama tu msg sy di balas."ngah siap2 nk p umah hang la ni"elok je sy baca tu rasa nk melompat lompat sy tau.sib baik x wat lagi.klu x malu je ngan dania.hiks.hapy sgt.dh lama rasa nye dorg xdtg.sy pun mmng rindukan mak sy.dh byk hari dh.asyik duk teringat.erm ingat x jd nk dtg.sy mmng dh tanye byk hari kat mak sy tu.tp mak sy kata nnt tanye abah dulu cm ne.xcompem lg.bkn apa sy risaukan dania tu xda sapa nk jaga.sb khamis n jumaat ni pengasuh sy nk cuti muti.dia ada kenduri kawen kat kg dia.erm terpaksa la bg sb sume org dh bg dia cuti.xkan sy xnk bg plak.masalahnye skrng, dania ni dh la xmo kat org.ngan atok dia kat sepang tu pun dia xnk.hai la nasib.np la cm tu.planing2 klu mak sy xjd nk dtg sy nk hntr dania tu kat umah mak mertua sy.tp dia lak cm xnk duduk ngan mak mertua sy tu.sy dh test tinggal kan dia ngan mak mertua sy smlm .tp mak sy kata dia menangis sekuat kuat2nye.risau lak sy cm tu.
erm bila mak sy dtg ni cm lege kit.tp x lege sgt.sb duk pikir nk ke dia ngan family sy ni?sb hari tu lik kg pun dia xnk gak kat mak abah sy.erm ssh ssh.
sambil menantikan kedtgan family sy mlm td kami pun kemas2 la umah kit2 sementera dania dh tdo kan.klu dia jaga mmng x leh nk pegang apa.kene melayan dia je la.kemas2 cek2 kat dapur apa yg kurang than tugas husben la p beli barang.xtau la kedai bukak ke x lg.dh kol 9.nk wat cm ne nkn xnk kene pegi juga.sb beras n bawang dh makin kurang.rasa cm x cukup je utk keperluan dorg ni.ye la sy keje.xdpt nk cuti utk teman kan dorg.sb tu kene belikan juga.cume lauk je la nnt mtk abg p beli kat pasar pg ni.dorg pun dh planing2 nk p jumpa pakcik sy yg masuk HKL hari tu.
dorg mungkin duk seminggu kat umah sy nnt.meriah la kit umah tu.klu x tinggal la 3 ketul je duk dlm umah tu.huhu.sunyi je.tp abah sy akan balik ke kg balik.sb dia ada keje lak kat terengganu.erm ntah la apa keje dia kat sane tu.
tunggu pu nye tungu smpi dh nk terlelap dh sy ni baru dengar tuk tuk tuk tuk bunyi org ketuk pintu."hah dh smpi.abg buka pintu abg" yela takut juga.mana tau bukan kan.leh pertahankan diri dulu.hehehe ada husben ok kit.buka2 tgk dorg.fuh lega.erm besa la danai bkn leh dengar bunyi bising kit.dan dan terjaga.sy tgkkan je dia ngan family sy.nmpk cm ok je.leh tinggal je ni.husben pu n ckp.cm leh tinggal je ni.xnangis pun.sy "ok la tu x nangis.klu nangis risau juga.nk hntr kat sapa"kami sembang kit byk mak pn ckp "p la tdoq.esok keje"sy xpyh ckp mmng mate dh tahap giler nk pejam dh.tp duk pikir dania x tdoq lg ni.mmpus la.bkn senang nk bg tdo.kene tepuk smpi nk longgar skru tangan ni baru dia tdo.
ok la.stakat ni saja cerita sy utk kali ni.sedar x sedar dh bulan 3 di tahun 2010.sekejap je.next month my favourate month.apa2 pun n3 tu coming soon okek?
bye


ujian lesen

hukhuk
ehem ehem kuar2 bilik tu je terus kene terjah ngan husben.hadoii gegel nk jawab. :-s ngeee takuit dia marah.
hey..hey..hey..hey aku x percaya
hey..hey..hey..aku x pecaya
(sambil bejoget joget goyang pinggul huhu)
apa ni apa ni apakah yg terjd????hadoii nk tau ahad td sy telah menjalani ujian L utk lesen memandu sy.tp keputusannye???......................GAGAL.sdh tau.sapa yg salah?komputer tu atau sy?hahahaha soklan yg agak bodo utk di jawab kay.husben dh tanye2 dh masa sy kuar dr bilik ujian tu.lulus ke gagal..lulus ke gagal..lulus ke gagal sy pun menyengeh je la.nk amik hati dia.skali tgk2 result sy terus muke dia mencuke.n ckp "xpa la cube lagi."kami pun terus lik amik dania kat umah mak.sy pun cm hampa la..ingt kan lulus.tp GAGAL.huk huk huk nk nangis rasa bila tgk keputusan tu keluar.bkn sy x sdh.sdh sgt.bkn senang nk spen masa utk ke arah kecemerlangan.ssh tau.nk study dlm keadaan skrng ni masa agak mengkedekutkan dirinye utk sy.masa sy terlalu panjang di opis.kat umah pendek je.sdh tau.np sy x dpt nk skor soklan tu.sy tau husbend kecewe ngan sy.maaf ye abg.b x sengaja cm tu.
macam2 hal sebelum sy nk ambik ujian tu.dh la sy lupa nk pakai pakaian kemas sikit.sy hanye pakai pakaian yg simple gler n tahap gaban tau.nk letak pic pun malu je.pakai lak seliaper.mane leh.husbend lak x tegur pun apa yg sy pakai tu salah.smpi2 sane baru sy ingt kene pakai kemas n berkasut sarung.erm sy pun tunduk ke bawah tgk kaki cantik sy ni hanye pakai seliper warne warni.hadoiii ni sah2 kene marah ni.ah...sy tekad masuk gak n ckp nk amik L.pastu dia mtk ic sy.than org yg duk daftar kan sy tu duk tgk2seliper sy.erm sibbaik dia kata awk kene turun dulu..sy nk keluar kejap p bank.nnt awk dtg balik.jgn x dtg plak.erm sy  ok kan je la.n turun bawah ckp ngan husben yg kene pakai kasut.husbend ckp lik umah mak.tgk kasut ada x.sib baik ada.klu x kene la sy patah lik umah ambik.fuh..lega.
tp sy x puas hati la ngan tempat sy ambik ni.sy xdapat pn contoh2 soklan utk ujian L tu.kawan sy yg amik sekali ngan sy dapat plak buku contoh soklan ujian L tu.pelik juga.patut nye bg la kan.dh la xda utk prektis2 dulu sebelum ambik ujian sebenar.dulu2 tu ada.tp skrng dorng dh xnk wat.mungkin merugikan mereke??atau malas nk layan lama2.hehehe terutama cm sy yg byk tanyeni hah.haha.ye la..dh xtau.tanyela kan.xkan nk wat2 tau je.
sy harap sy akan lulus ujian L sabtu ni.
k la daaaa

Thursday, 11 March 2010

singgah2..

askum sume..lama x post something kat blog aku yg dh bersarang tenuk ni.bkn apa sejak pindah tempat baru ni agak kesebukan masa.hehe so nk menulis ni kene la tenang n ada masa kit2..sy bkn x bukak lansung blog ni.bukak cume x menulis je.sy just jalan2 tgk blog kawan2.byk gak dorg nye isu semasa.sonok je baca.ada yg tengah gembira ada yg sedih ada yg dalam debaran,haha tp sy cukup tetarik ngan org yg tgh dlm debaran.nk tau debaran apa?
>
>
>
>
>
>
>
tada...nk cter pasal kawan sy dh tunggu hari skrng ni.erm harap dia lebih tabah dan kuat utk hadapi saat manis tu.cm saya hehe.bkn senang nk jd ibu mengandung tau.byk cabaran nk kene hadapi.dan cabaran tu la yg menjadikan pengalaman bg sume ibu mengandung dan tdk akan di lupakan saat2 seperti itu.mungkin hanye dpt rasai sekali saja atau berkali2 (klu yg nk anak ramai la).sy juga merindu saat cm tu tau..sob sob sob sdh kejap..
okek okek okek kite tinggal kat kes tu ek.xmo sedih2 ek.
>
>
>
>
>
>
ye kite cter benda yg menarik sikit dr td.hehehe.nk tau smlm sy rasa sy la org yg paling gembira sb dpt lik awl..apa pun yg terjd sy tetap nk lik awal.lantak r dorg nk kata pa pun kat sy.janji sy tetap nk BALIK.fuul stop.kahkahkah (gelak jahat) eh chop2 bkn lari dr keje okek.sy dpt lik awl sebab BOS XDA.yahuuuu mmng syokk la..bkn senang nk dpt lik shap kol 5.rasa nk lik smlm nk mandi2 n trik bantai n pejam mata kuat2 smpi pagi.tp tu cume angan2 je la...xdapat lg nk kecapi saat2 seperti itu.huhu sy lik awal bkn apa, sb sll lik lewat umah pun dh mcm tongkang pecah dh.xda masa untuk wat sume tu..sy mesti la nk kemas2 umah, masak tuk abag tersyg tu lg, yg paling utama si kecik tu la.nk kene melayan kerenah nye.tp sy xkesah sb bkn byk masa sy bersama ngan dia bila hari keje.ada pun mlm jela.tp dania suke tdo awal.so hanye bebrapa saat jela dpt manje kan dia.erm ssh juga bila dh tukar tempat lain.tp alhamdulillah la sy dh dpt sesuai kan diri kat sini(next n3 sy cter pasal dak2 opis ni ek)harap hari ni pun dpt lik awal.hehehe.
cter lain lak lah
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
huhu nk cter kit pasal 2 minggu yg lepas( ok ke cter ni?ke dh basi??)ah basi x basi..tetap nk cter gak.nk dengar dengar,xnk NYAH kau dr blog ini.wah BAHASA agak kekasaran plak.waduh2 dong maap kay.bergurau tu tandanye syg noks auww :-) syg smpi kiamat.wah dh terambil takeline kak nita plakssss.
ohw berbalik pada cter.klu merapu cukup hebat aku ni.hehe.cm ni cter nye 2 minggu lepas sy danhusben cuti jumaat sabtu ahad.so jumaat tu sy pegi melawat pak cik sy di HKL di sebab kan kanser uah pinggang.so baru lepas wat pemedahan.dh lama masuk.cuem sy je belom p ziarah lg.husben n family yg lain dh pegi sebelum ni.so husben bwk la sy pegi minggu td.sian t gk keadaan dia.dh lama skit.tp xtau apa puncanye.so pe pun layan pic k:
 ni la pakcik i...baru lepas bukak klip kat pat badah tu.ngeri u.
pakcik sy bersama sama kawan2 satu pat keje
euuuuu darah aku cedere parah erkk nk pengsan rasa nye ohw nonononono
2org kesygan aku ni dh bowink bowink lor..xpecialy sikecik montel tu..dh nk start enjintrobo dh tu..tp cepat amik perhatian dia..xbagi nangis.klu x mau HKL ni bergegar dek penangan sore cm petir ni.hadoii xboleh tahan.
esok nye plak sy ada bkn 1 atau 3 tp 2 jemputan majlis.satu kat putrajaya je.umah X-pegawai sy.1 lagik kat umah kawan tenet sy.dia kawin.tarikh lak kebetulan sama.erm terpaksa la sy kene pilih atas pemintaan husben sy.seminggu sy pikir utk bg jawapan apa.serbe salah sy nk wat keputusan.last mlm sabtu tu sambil layan tv husben tanye "dh pilih ke nk pegi yg mana 1?" sy "belum.ikutkan nk pegi dua2."abg"hah?mana leh.sempat ke nk kejar ke PD nnt?"sy "erm ntah la,,ikut pd driver la.hehehe." abg "erm ikut la.jgn nk merungut penat sudah..."sy pun senyum je la.
esok pg nye sy siap2 kemas apa yg ptt than siap2 terus bergerak.TP?????jengjengjeng.....ALAMAK sy xbawak balik kad jemputan puan Rozi.tertinggal kat opis.husben pun x ckp apa2..dia pikir bkn salah dia.huhu.dia pun ckp "kite try cari kay,klu jumpa mkn.xumap kite terus ke PD jela." sy "okek" cari punye cr ada la dlm 1jam.tp hasil nye nk tau apa????SESAT.hadoii cukup seksa mencari.dh xjumpa kami bergegas ke PD plak.nk tau smpi je majlis dh TAMAT.kecewe sekejap sb pengantin pun dh tukar baju.kami lewat gara2 mencari umah pegawai tu le.erm nk wat cm ne.tp sonok gak sb dpt jumap kawan sy yg sy tunggu utk bersemuka.hehehe.sweet sgt.apa pun tahniah buat dia.moga kekal abadi.pic sy bersama dia xda la.sb dania cm besa la.klu p umah org dia agak xselese.lg satu sb panas.so mengamuk la dia.lepas hbs mkn2 sembang kit2 kami pun balik.dh alang2 kat PD tu kami singah sekejap kat teluk kemang.ramai juga la org bermandi manda.kami ni hanye melihat je la..klu kami mandi sapa plak nk pegang dania tu.huhu.so lepak2 n santai2 ke la.apa pun layan pic ni:
blur je muke dia.
 tgk apa tu?
hehe baru betui..tgk kemere
ibu pun nk jugak
lan's family
sama x????????
bye..bye..
hari ahad pula kami sekeluarge melepak di umah je.dania lak cm xbapen k sht.so releks kat umah je la.xp mana2 pun.tp tgh duk releks2 tu kami di kejut ngan berita buruk yg x disangka sangka tau.isterinye meninggal dunia.sy mmng sdh bila terima berita tu.(n3 yg lepas sy ada cter kan hal ni)
~tamat~
jumpa di next n3 kay.daaa

Monday, 8 March 2010

6 month

sll lewat gak wat n3 utk dania masuk bulan..hehehe hari ni rajin nye agak ok.so n3 ni adalah mengenai dania. esok 9.3.2010 genap la dia 6 bulan.erm diam x diam 6 bulan dh dia.setengah tahun dh sy menjadi ibu.
hari ni saya kene pegi cekup utk dania.sayangnye x cucuk utk kelengkapan sistem imunisasi dia sb dia di sahkan campak.erm sian dania.org kata kene campak ni badan jd x selese n gatai dan sakit kepala dan mcm2 la rasa.malang nye sy x dpt nk rasai apa yg anak sy rasai srng.rasa kesian tu mmng ada.tp hanye doakan dia cepat sebuh je.sin tgk keadaan dia skrng.cm ne leh sy tau??erm sy dh perasan masa hari sabtu lagi.ada bintik2 merah kat tangan n kaki.danai pun masa tu asyik nangis2 je..besa la bby yg rasa bdn x sht dia akan cm tu.rasa rasa badan dia panas sgt.sy cepat2 mandikan dia.n bg dia dia ubat demam.masa tu hanye rasa dia demam je.xtau lak kene campak.erm hesbend pun ckp kite p klinik.sy pun siap2 utk ke klinik n beli barang umah sekali.kiteorg hanye pegi klinik yg berhampiran je.lagipun kat putrajaya ni terlalu byk klinik.siap leh pilih lg nk yg mana satu.hehehe sy pergi la klinik yg biase kami pergi tu.KLINIK LITA ALIS.erm sedap kan nama tu.cm unit je.dh smpi cam besa la daftar n tunggu bebrapa ketika dh kene panggil.kebetulan xda org.so cepat la panggi.cube ramai.mesti lama je tunggu. bila dh cek2 doktor kata dia kene demam campak ni.perasaan sy masa tu dh rasa xtentu arah sb dlm kepala otak sy ni dh keluar byk sgt soklan.antaranye "cm ne ni?""apa harus aku buat?""teruk ke nnt?""apa ubat nk bg cepat sembuh?"erm dugaan2"
apa pun semoga danai cepat sembuh n membesar ngan cepat dan jayanye...amin

P/S: kepada reader2 yg tau [ertua nk bg cepat keluar n sembuh cikenpop tu sila tinggal kan comen anda di sini.

boby..da.aaaa

Thursday, 4 March 2010

kelewatan

semalam nk tau i lik kol bapa???xda la mlm sgt.kat kol 7 gak la..lik2 je tgk anak kesygan ku sudah tdo bertemankan suami tercinta..huhu sdh sb xdapat nk main2 dulu ngan dania.xdapt nk tgk anak ku itu tersenyum. sob sob kesedihan.sy pun bukak tudung n ngadap depan tv la..apa lg.layan na-o-mei.yuhuuu tu pun dh lewat sejam.lik smlm gerun gak.sb dh nk mlm kn.risau je xda bas. :-s..ngeeee...tp xlama tunggu tu bas pun muncul.
dh kat umah tu sy xmasak pun.cume siap kan makanan yg di beli husbend utk mlm ni je.sian gak kat dia.dh lama sy x masak sb m asing2 dh sebuk.dhusben pun cm penat je.minggu ni dia kene p keje awal dr biasa.dia ada latihan.hari ni sy bajet nk masakan kan utk husben.tp ngah pikir nk masak apa ye.ermm xpa la..masih byk masa utk berfikir.
tghari ni sy dh janji ngan teman2 sy kat BUU tu utk ke pasar.hehe rindu nk p pasar.sejak minggu2 yang lalu pasar agak jauh dr biasa.nk menapak tu agak kemalasan sikit.
ok la.sy nk sambung keje.by

Monday, 1 March 2010

lesen oh lesen

tentu anda terkejutkan kenyataan sy kali ni.hehehe "lesen".psss psss sebenarnye sy xda LESEN MEMANDU lagikkk hadoiii sambil tutup muka n ckp MALUNYEEEEE waduh waduh..TP!!!!!!!! jgn sedang dlm proses mengambil lesen.minggu lepas sy nk p dengar ceramah(pic nnt sy uplod kay).minggu ni insyaallah sy akan ambil ujian L.hehehe kene hardstudy okesss dh lama x study2 ni.naik pecah gak kepala nk mengingat.huhu.tp xpa usaha tu penting dong.
3 minggu kebelakangan ni sy terlau bz.erm bz ngan apa???erm ngan sume ni la.lesen, anak, keje, dan ada la masalah sampingan lain.besa la org dh berkeluarga n berkerja xsah klu xda masalah.betul x kawan2..
ok lah nk smabung keje lor..kang bos ngintip mampussss haku..
tatatititutu

fist day

hok hok...start start je dh sedeh n3 kali ni. bukan apa pun sy masih terasa sedih dgn penghijrahan sy ke tempat lain. sungguh duka cite sb pemindahan sy tidak mmbawa apa2 makna kegembiraam buat sy.ntah la.sy sendir xtau knp sy sedih n x gembira bila sy ditukarkan ke tempat lain.sll nye ada org tu klu pindah sonok.tp sy rasa xbest lak.erm apa pun sy bersyukur sb sy masih di perlukan lagi.bak kata husend kesygan sy tu jgn putus semangat.usaha untuk terima perubahan lebih baik dr duduk di takuk yg lama.betul gak ckp dia.
so sy terima dgn hati terbuka wlupun masih ada keberatan hati utk tinggalkan takuk lama tu.sy cube bermuhasabah diri supaya berfikiran positive.
hari ni hari pertama saya di tempat keje baru.staf baru bos baru (ngee sebut bos naik gerun sy ngan dia. serius ma)patition baru n segalanye baru.baru je masuk sy dh terima byk keje.fuh! amat la pening utk mempelajari benda baru..maklum la x biasa lagi dgn keadaan sekeliling.hehe
tugas sy disini adala menjadi pembantu PA kepada PTTK.kat sini sume officer agak sebuk.time keje xda yg duk lepak2 n main2.sorg mmng serius tau.naik gerun nk bersuara.maklum la sy kan org baru.mesti la nk tanye itu ini.telefon toksah kata la..mmng setiap minit berbunyi.xlarat nk angkat.
sy sunyi gak sb dh xdapat nk p pasar ngan kawan2 sy kat BUU tu.sy mesti rindu kat akak opiser kat BUU tu yg sll sembang ngan sy.kadang2 gosip2 gak hahaha tu mmng perkara biasa.harap dia akan cepat dpt keje yang tetap dan lebhi baik dan sesuai ngan kelayakan nye.utk k.yana jgn lupa ye klu ada keje kosong kongsi2 lah ngan kite hehehe (cm la dia baca blog aku ni).
erm apa pun sy tetap berusaha utk jadi perkeja yg terbaik dan cekap.hopely akan menjadi seorg yg terbaik.
 cukup la stakat ni.bubyeeeeeeeeee luv u all
** kata2 ku: jgn mudah putus asa n doa kalian amat lah di perlukan utk sy mendapat sokongan dr belakang.buat abg yg tersyg..thanks sb byk bg support kat bini abg yg byk songeh ni huhu 

dugaan

Ya Allah,
Dugaan Apa yang berikan pada ku ini
sesungguhnya aku berserah kepada MU Ya Allah,
Jika ini ujian yang harus aku tempuh aku akan tetap menempuhinye.
berilah aku kekuatan utk merintanginye.
Ya Allah,
berikan aku pertunjuk dan jalan yang benar 
terangilah jalan yang aku rentasi
pemudahkan lah jalan yang ingin aku lalui..
Sesungguhnye aku terlalu kerdil utk menjalani hidup ku di muka bumi Mu ini
Ya Allah,
terlalu besar ujian yang Engkau berikan pada ku ini
aku bersyukur.
-Amin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...