Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Friday, 30 September 2011

yeha!! my family are here!

Sapa x seronok klu ahli keluarga mai umah kita.you all igt x n3 sy yg lepas pasal birthday my mom…so weekand ni kitorg adik beradik nk wat birthday parti sprise utk dia. Hope jd la kali ni. :)

Saya mmng amat2 rindukan masakan dia. Xda apa yg lbh bahagia lg selain melihat dia di depan mata saya dan masih sihat dan mampu beri senyum buat sy sekeluarga. di sebalik wajah tuanya saya tau dia byk menanggung masalah. xsikit mesti byk.

susah senng dia sentiasa dlm keadaan ceria dan bersama kami. xpenah sedikit pn dia meletakkan dirinya dlm masalah.wlupn dia tahu dia kene hadapi semua masalah.xpenah sdkt pn utk tunjuk pada kami dia mempunyai masalah.

bila saya sdh mempunyai keluarga sndr skrng saya juga ingin menjadi seperti dia.bila anak2 saya sudah besar sy akan cube sedaya upaya sy utk melindungi air muka saya yg sdh, risau, runsing. hanya akan pamirkan muka yg ceria dan bahagian je.:) yg penting senyuman mesti ikhlas hahaha

Nnt saya uplod pic utk birthday suprise utk my mom.


xsabo nk tunggu time to go back huhu...lmbt rasa hari ni nk kol 4.30pm huh!!
 

comel dan serasi mereka berdua ini

comelnya

suka baju mia yg glamor

dorg berdua ini mmng sedondon...mcm ibu dan anak.if nia besaq mcm kak mia ni sy pn nk cm ni juga...sendondon ngan anak...apa salahnya kan. :)

Sepetang bersama Mrs. Azlan dan Ibu dania

N3 ni cter utk weekand baru ni.

2, 3 hari sblm majlis tu abg ada jemut kawan sekolah di amai raya kat umah.but you all mesti tau kan klu dh hari bekerja mmng persiapan agak kureng sikit la,,tp xpa la..cube sebaik yg buleh la utk menjamu kawan husbend kan.alih2 xjd mai lak.erm hati agak selamat tp agak membazir plak apa yg kami dh siapkan utk dia.

Than, masa dan ketika itu juga la terfikir utk wat majlis ”Sepetang bersama saya sekeluarga” erti kata lain ”open house” la hiks3

Mlm tu juga la teros wat tempahan n jemput kawan belah husbend..saya masih cool lg.xmau tergesa2.tunggu hari jumaat baru la jemput..xla terlalu rushing kan.

Menu kami utk majlis tu roti jala, bihun sup, kuih muih dan saya ada gak wat disert ” koktail” yeke eje mcm tu? Erm x kesah la. Desert tu xda la cantik n sedap mcm chef wat. Bleh la utk makan cincai2 hahaha…

Smpi pada hari yg di tetap kan tu mmng hati berdebar sgt..”ada ke yg nk dtg?” ngeluh juga hati ni wlupun hati masih x senng dengan masalah yg agak besar juga yg bakal di hadapi oleh anak sy isnin ni.cter tu kemudian la ek sy cter..skrng nk seronok2 dulu cter pasal open house.

Saya mmng xsangka ramai gila dtg. Sekali mai tu dia mcm nk pecah rumah saya.fuh! sungguh teruja. Makanan semua alhamdulillah semua hbs licin. terima kasih semua yg hadir ke rumah saya…

p/s:hopfully tahun depan masih ada kesempatan utk sy wat open house lagi.

Thursday, 29 September 2011

MENYAKITKAN HATI!!!

Ada pepatah menyatakan "ikutkan hati nnt mati"
mungkin ada benarnya,,,pg2 lagi dh wat hati jd nk marah dan kecewa ngan sikap dia.apa la nasib hati sy kerna pagi2 untuk bertemu  rezeki sudah di sarapkan dengan amarah yg puncanya hanya menegur?salah kah?lagi sakit hati apa yg ditegur itu di anggap rungutan.apakah itu??

aku yg xpaham ka dia yg xpaham,,,
:p

happy birthday!!!

semalam saya shaRe n3 birthday my daughter.hari ni saya nk share n3 birthday my lovely mom yg ke 50.

hopefully she alway good health. doa itu setiap hari dan saat sll saya doakan utk mak tersayang.
Rasa mcm baru je bersama mak ketika mak berumur 20'an hehehe
i and my mom

Wednesday, 28 September 2011

Permainan utk releas tension

thinking smart
Td time lunch buka la FB...duk ngah scroll kebwh dan kebwh tgk2 ada sorg member wat satu permainan yg dinamakan "permainan bergelak sebentar @ senyum sejenak" hiks3 saya pn try la dan bila dh dpt result dia mmng la agak tersenyum sejenak hahaha. but i for sure sgt korunk pn penah kot terbaca pasal permainan ni...kan2??
nk wat mcm mana kan tangan ni gatai jugak nk share kat blog ni bg penuh dan sempit sikit hehe cube ek pastu tampai kat comment bg n3 nieh.
Jom kita main 1 permainan
bergelak sebentar atau senyum sejenak. release tension:~
 
i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
... Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat
sambungkan bg jadi 1 ayat..

p/s: KONGSI-KONGSILAH JAWAPAN ANDA~ (JAWAPAN JUJUR BARU BEST) ~
 

090911 happy birthday to my lovely daugther


Hello..hari n ink cter perkara kebelakang lagi…bulan ni ada dua hari yg istimewa buat diri saya.pertama ofcos la birthday dania yg jatuh pada raya ke 11.tahun ni agak kurang sedikit meraikan hari lahir utk dania.hanya sambut kami anak beranak je.tu pn beli kek sepotong n makan2 kat alamanda.

Dalam usia dia skrng sy lihat dh byk perkembangan yg luas dan terlalu teruja saya melihat.hehehe sonok bila tgk dia petah berckp, bejalan, berlari, menyanyi, menari. Syukur sgt  semuanya berlalu dgn lancar. Tiap ibu yg melahirkan anaknya di dunia ni pasti mahukan yg terbaik buat anak mereka, betui x? saya juga bergitu.saya mahu pastikan dia dpt yg terbaik wlupn ada yg lebih baik dr itu.

Kadang kala saya lihat dia makin pandai menunjukkan reaksi yg berbeza beza.merajuk, marah, sedih, suka, sayang. Dania juga pandai memujuk di pujuk tau..hehee sy suka tgk dia pujuk sy bila sy marah kan dia.

Cume….kesian dia mlm td di serang demam tekejut..panas giler badan aku…nebess mak tau!! Insyaallah esk lusa dan seterus nya pasti ok dan sht,,itu doa ibu.

Thursday, 22 September 2011

Raya Raya Raya

DALAM SEJARAH TANGGAL 24 SYAWAL INI BARU UCAP RAYA HAHAHA XKESAH LA KAN JANJI UCAP.
SO SAYA MEWAKILI KELUARGA AZLAN INGIN MENGUCAPKAN 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
TERIMALAH SEMANIS UCAPAN :-
NAFSU BISA TERLEPAS WALAU SECEBIS DOSA
SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT INIKAN PULA SESAMA SAUDARA 
SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA PEMBACA BLOG SAYA INI :')

HOPE HAPPY WITH MY PIX IN THE RAYA RAYA RAYA HEHEHEHE

NI RAYA PERTAMA DLM PERJALANAN KE RUMAH BESAN2 MAK KITA

DANIA BERSAMA MAK LANG N MAKCIK DIA HEHEHE SYOKK LA DUK BLAKANG DH LAMA DIA DUK NK DUDUK BELAKANG

SENYUMAN PTG RAYA

YEAH!!! DPT WET RAYA
GOING TO JB

Wednesday, 21 September 2011

RELAKSSSSSS

besst woo dpt relakss mcm ni. klu hari2 mcm ni kan best
yeah!! bestt woo rasa merdeka kejap di saat dan ketika ini...rasa nk terjun dr tingkat 11 ni smpi ke tapak karnival KUD at putrajaya ni.hahaha logik ka weh...xtau la teman nk menjawab.

nk tau ka pasai apa kami syokk sgt ri ni??erm boss xda la..org yg keje ni klu syok mesti la sb BIG BOSS xda. betui x? sekian lama menunggu saat2 seperti ni. jarang di temui tau saat2 mcm ni. so KITA ENJOYYY!

so bila dh ada time ni kene la hargainya sebaik mungkin kihkihkih.

p/s:-klu dh pemalas tu ckp je la kan..

Monday, 19 September 2011

Puasa Tahun 2o1i

Tahun ni puasa saya terasa seronok sikit berbanding tahun lepas, saya pun xtau knp. tp saya rasa blm puas berpuasa tahun ni. rasa sekejap sgt. hari ni saya berpuasa 6. baru sehari je hehehe

Tahun lepas saya beraya di kg husbend. Tahun ni giliran saya..tahun ni segala persiapan semuanya last minit. Saya xpenah alami keadaan mcm ni tau. first time persiaan raya yg mmng last minit gila...main sauk apa yg ada kat kedai tu.hehehe tapi semuanya serba sederhana..xda la havok sgt kan..semua benda nk baru...ada juga yg masih boleh pakai.korunk plak mcm mana?

keadaan kat opis sprt tahun lepas juga la...sebelum sbt puasa lg dh kene prepair utk hari raya...bleh???belum ada mood nk raya dh kene bangkitkan mood raya.xapa la segalanya sudah berjalan dgn jayanya,,,kita kene hargainya mungkin tahun ni adalah thn terakhir saya wat kerja2 ini. :(

korunk semua dpt cuti lama ka thn ni?saya???ermm alhamdulillah la dpt cuti 11 hari tp yg x syokknya hari ahad dh kene balik sini...sb husbend dh kene panggil keje URGEN katanya hehehe apa la nasib....ini la nasib seorg isteri kepada anggota POLIS.berkhidmat utk negara kan...

ohw ye kalau sblm raya mesti masig dh tanye kan tema tahun ni warna apa baju raya. tahun ni tema azlan's family is grey. nnt i upload ye pic baju raye tahun ni.

yang sdhnye tahun ni xbyk gambar ngan bj raya.

Rona Roni Jamuan Perpisahan utk AHMAD ALAUNDIN

Bulan 6 yg lepas kat opis ni ada wat jamuan perpisahan utk staf kat sini bersara. Sdh rasa majlis tu. Tp nk wat mcm mana kan…benda tu akan semua laluinya…cume keadaan jek yg berbeza.

Alhamdulillah majlis tu berjalan dgn lancar.


kek!! utk abg din






interprem kit kat majlis ni hehehe tu mek ti my pren






apa-apa je la ni serabut aku tgk!

ucapan kami:- all the best semoga selamat di masa pencen ni.daa

1 Ramadhan Yang Lalu


Nk ikut..meh nk ajak p masa kebelakang.boleh gtu?hehehe

Hari ni nye n3 smpi la seterusnya n3 sy nk ceritakan kesah yg dh lepas k.harap sudi meluangkan masa bersama n3 n3 saya ni.

Ok fisrt saya nk kongsikan sambutan ramadhan saya tahun ni.setiap thn sblm ni saya akan balik kg utk sambut kehadiran bulan ramadhan. Thn ni lain sikit, sb mak saya dr kg dtg ke rumah kami. Sonok mmng sonok la kan. Bleh sehari sblm puasa kami sekeluarga beriadah di pusat BOLING at alemanda. Fuh! Xpenah di buat org lain. Kami jek yg buat kot hahaha.yg pastinya masih ada lg yg dtg utk bermain boling waktu kami mai tu huhu.

Saya yg xpenah main ni bleh lak try baling. Cubaan pertama n kedua mmng out la kan,,,ke LONGKANg..nk tergelak..gaya dh mcm pro sgt. Ahli keluarga lain ok je. Bleh la dr saya kan…paling xsangka my lovly mum la. Dia kata dia x penah main,,,tp “strike!!!!!!” MMNG XSANGKA LA MAK SY LEH CM TUH KAN
Ok apa2 pn layan pic ni kay:-
 
ha ni dia bdk kenik yg sebuk juga nk baling bola boling.mmng xreti duk diam












ni hero malaya family kami  jeng jeng















ratu2 pn main gak kay
 
 tu dia aksi mom n dad..mmng kalah kami had muda ni hehehe

 AND THE LAST ONE...




 dh loteh main balik wat solat taraweh lew pulak!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...