Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Wednesday, 29 February 2012

BOSAN!!

hari ke 3 aku di tempat yg amat menyesakkan...aku serabut memikir hal2 mcm ni.penat weh!!
dh mcm PATUNG rasanya.mcm apa lg duk tempat yg bukan sepatutnya aku yg duduk! apsal aku yg kene tanggung semua ni sedangkan aku bknnye pegawai just DAWAI kokot yg berapa cm tu JEK!!

MENYAMPAH nya rasa dlm hati xda sapa pn yg nmpk.klu bleh di keluarkan segala reaksi dlm hati ni mmng dh mcm taik muka aku ni..huh! mesti rasa lawak je ayat tu kan? lately ni mmng serabut otak aku.apa la nasib pekerje kontrak mcm aku..klu la status jawatan ni lebih baik xkan aku nk duk sini.dh lama aku blah.tp itu semua cter KALAU.


Tuesday, 28 February 2012

WordLess Wednesday - 4thn sekali br jumpa 29 FEB

tarikh yang jarang kita lalui kehidupan...kan?
4tahun sekali baru kita jumpa...mcm mana ngan org yg lahir tarikh hari ni?
hari ni aku dengar kat mana2 je aku pergi mesti ada yg tanye soalan mcm tu.
kat radio, tv opis...ermmm sian kan..kita ptt rasa bersyukur kerna kita tidak di lahirkan pd tarikh 4 tahun sekali br leh jumpa.dan sentiasa memanjatkan doa tanda bersyukur yg amat sgt sb kita tiap2 tahun dpt sambut birthday.
so TAHNIAH!! pada sesiapa yg terbaca blog ni dan adalah org yg lahir pd hari ni.aku ucapkan "SELAMAT HARI LAHIR SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SERTA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KORUNK" hehehe





"sumber dr google image"

Wednesday, 22 February 2012

Ibu Sayang Nia Tau :(

maafkan ibu ye syg ibu...
bkn ibu nk marah2 tp ibu tensions juga...

bgn pg ini mmng rasa bersalah ngan anak aku...sdh melihat air mukanya semasa tidur,,rasa nk biarkan dia tidur ndgn lena...xperlu bgn,rehat secukupnya.tp apakan daya aku terpaksa bgn kan dia kerana aku harus keluar mencari rezeki.hehehe ayat mmng tau...giler x hingat.

mood sy mlm td mmng x betui...rasa nk marah n hilang sabar ngan perangai dia,,bdk2 biase r kan..mmng ada kala dia nk kita ikut ckp dia je..xbleh ni bakang sikit.mula nk start enjen menangis. aku pulak mmng jenis time xda mood ni mula xleh nk dgr bising2 ni. dan2 tu juga naik darah nk marah.huh! ssh juga nk kawal perasaan time moody ni.jenuh aku kawal tp apakan daya terkeluar juga segala amarah aku tu.

ssh juga menjadi seorg ibu yg bkn sepenuhnya masa menjadi ibu.perlu juga menjadi abah bila time abh mmng tiada dirumah. sepatutnya emosi kita perlu diketepikan, kene ketengahkan emosi anak2 dulu..tp sebaliknya terjd mlm td bila dh dlm keadaan period pain ni mula la emosi ibu lebih menguasai diri itu yg menyebabkan anak kadang kala menjadi mangsa keadaan.kesian nia.kene marah ngan ibu.

dh beberapa hari suami berkursus...mayb sb tu la kot...kene wat semuanye sndr. isteri terlalu manja mcm ni la jdnya hahahaha..tp xpa aku sedang berusaha nk berdikari sendiri. snng nnt bila dh sll di tinggalkan insyaallah la leh settle semuanya sndr.

p/s:- barang siapa nk menjd ibu harus berfikiran positive, sabar, tabah dan kuat semangat.kerana kita menjaga seorg insan bernama manusia..bkn nye binatang atau apa2 saja selain dr manusia.kerana manusia dikurniakan akal pikiran, hati yg berperasaan dan fizikal yg sempurna...

ibu syg nia tau!

Tuesday, 21 February 2012

wordless wednesday - ::period pain::

ARGHHHH!!!!!!!!!!!!!!!! no mOOD nk decided apa2 kat blog hari ni,,,
sakitnya teramat sgt,,,apasal period tidak sprt sll?aduh!!!makkaiii
xtertanggung rasanya ni.



sedapnya dpt tdo kat rumah klu time gini huh!
semuanya sedap di dengar jika "berkalau"

Monday, 20 February 2012

"MANIA"

KORUNK TAU X APA TU?

ha meh nk cter."mania" tu satu program yg akan diterbitkan menerusi siaran ASTRO RIA 104. aku pn xbapa pasti pasal program ni, yg pastinye mlm td ada terbaca di twetter @ismaAF7.dia duk sebut pasal vote somebody la...so dr saat dan ketika itu dh terfikir apa benda "mania" tu?

lepas pd mlm td, pg ni terdgr lak kat radio erafm ckp pasal benda yg sama,,lg membuak buak la perasaan ingin tahu tu..dengar lak mcm byk artis yg masuk. program apakah itu?korek2 nye korek ke tenet jumpa la kat 1 blog ohbulan.com.jom baca:


OHBULAN! pasti anda semua masih belum tahu mengenai program terbitan Astro ini kan?

Program berjudul “Mania” yang akan ditayangkan secara langsung pada 17 Mac 2012 menerusi Astro Ria (104) ini bakal menggandingkan 3 orang veteran yang sudah tidak asing lagi dalam industri hiburan Asia Tenggara iaitu M.Nasir, Aubrey Suwito dan juga Ahmad Dhani. Kami pasti 3 ikon ini bakal menghasilkan bintang yang lebih bersinar dari 15 orang penyanyi tempatan Malaysia.

Apa yang pasti, 12 orang sudah terpilih menjadi peserta profesional rancangan “Mania” ini iaitu Stacy AF6, Jaclyn Victor, Hafiz AF7, Shila Amzah, Hazama AF9, Atilia, Akim AF7, Alyah, Adira AF8, Estranged, Kristal dan juga Awi Rafael. Manakal 3 orang lagi akan dipilih melalui undian dari peminat di laman web rasmi “Mania”. Jadi anda masih boleh memilih 3 lagi peserta pilihan anda sekarang disini.

Pemenang tempat pertama “Mania” akan membawa pulang wang tunai RM500,000, kedua RM200,000 dan ketiga pula ialah RM100,000. Penerbit muzik atau ikon yang berjaya membawa ‘anak murid’ mereka bergelar juara akan membawa pulang wang tunai RM300,000. Jadi, ini merupakan sebuah rancangan yang bukan alang-alang. Jangan lupa saksikan program ini nanti ya!


p/s: hehehe ada masa leh la tgk.klu xda masa xle la tgk kan?tp yg pasti program ini macam program maharajalawak mega pulak.ermm..

Sunday, 19 February 2012

PEMERGIAN ARWAH PAK NGAH

AL-FATIHAH....

SEMOGA ROHMU DICUCURI RAHMAT .

PEMERGIAN ARWAH PADA 12 FEB 2012 PADA PUKUL 5.30PG.

SAMA-SAMA LA KITA MENDOAKAN ARWAH SENTIASA DIRAHMATI ALLAH S.W.T

PERCAYALAH WAHAI UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W BAHAWA SETIAP YANG HIDUP PASTI AKAN PERGI..SESUNGGUHNYA KITA MANUSIA SLL ALPA TENTANG PERKARA INI

sebelum pemergian arwah sy ada dtg melawat beliau di hospital.tp sy xmasuk tgk sb xleh tgk ramai2..lgpn DANia XLEH MASUK DLM WAD ICU tu.klu sy masuk conferm2 dia nk ikut.huh! paham2 je la.so smpi hbs hayat arwah sy mmng x penah tgk dia, tp sy sempat tgk gambar je.itu pn adik ipar ambil pic dia 2hari sebelum meninggal.

balik dr bercuti ritu mmng dh niat nk p jenguk arwah..tp x sangka leh secepat itu arwah akan pergi. :( xsempat la sy dan keluarga nk ziarah.kebetulan hari jumaat tu mak mertua dtg umah.kami berbincang nk p jenguk arwah pd hari ahad tu.sb husbend kene 24jam hari sbtu.

alih2 kol 6pg ahad tu husbend call nyatakan arwah dh xda.sdh juga dh terlmbt utk berjumpa arwah. nnt sy upload pix arwah yg sy tgk melalui handfon adik ipar sy.tunggu ye..

p/s: klu dh rasa tergerak hati nk menziarahi org yg dh tenat baik teros saja pergi.jgn ditangguh..pasti ada hikmah disebaliknya.


suami berkursus


semoga selamat menghabiskan kursus asas dengan jayanya ye suami ku...

start dr semalam husbend dh start kursus di KL,,,tempat kerja baru kan..mesti la ada permulaan baru tu kene kursus segala bagai kan.semuanya serba baru..

bulan lepas baru saje hbs kursus renang selama seminggu..tahniah syg.berjaya juga.wlupn ada effect yg agak merisaukan sy.sy tetap menyokongnya dr belakang.hope everything dalam keadaan baik dan sentiasa sihat.

bkn sy risaukan apa..sblm ni husbend penah xcident.so bahu dia ada terseliuh sedikit.eh bkn sikit byk.so effect dia smpi skrng.renng kan menggukan tangan yg kuat...risau juga xlulus ujian renang tu.alhamdulillah berjaya juga.

nota utk syg:-rindu syg utk 2minggu ni... :p


2,3 hari ini

metal 2,3hari masih terasa,,,bkn nk merungut just rasa kurang sabar.
dalam keadaan mcm tu mmng ssh nk kawal klu sabar dlm diri xkuat.
salah ke apa yg kita rasa x sesuai itu kita beri komen??sy xmau kan
perubahan yg bg sy xbp sesuai ngan diri dia.salah ke?

sebaik mungkin xmau bangkitkan kemarahan...ye.mayb salah sy juga.

maafkan sy.

hadiah birthday dr abah

saya pn baru je tau yg percutian kami sekeluarga baru2 ini di rompin beach resort adalah sebuah hadiah utk birthday saya bln lepas..

percutian tu mmng di sponsor oleh mak abah.tp sy blm tau yg itu adalah hadiah sy.mmng percutian itu amat bermakna wat sy.sepanjang musim sambut birthday ini adalah yg paling bermakna wat sy.

tq mak abah...jasa sentiasa di kenang hingga akhir hayat sy. syg mak abah. :')


raya haji ritu :) wlupn muka husbend i mcm2 hilang2 sikit xpa la...
sory ye syg hehe


Thursday, 16 February 2012

happy selalu :) :::peringatan ini adalah n3 jumaat lepas::

::jom p hari jumaat sb ini cerita masa hari jumaat::

semlm dan hari ni mmng mood happy sgt sb tu la byk n3 hari ni.ngan bos xda, semua bos2 xda dan mmng rasa mood happy sentiasa ada la sng cter..nk gelak je hari ni...mungkin esok lusa nk menangis kot.

nk tau knp?sb akan ditinggal kan selama 2 minggu huhu :( sungguh tdk ku percaya...

cuti cuti

awal bulan feb ritu korunk cuti lama x?sy rasa semu ramai juga yg ambil cuti 2 hari tp leh dpt seminggu sb sempena ngan hari wilayah dan thaipusam kan.aspecialy yg ddk di wilayah.
heheh sy pn xketinggalan juga dpt cuti.tp mtk sehari je.sy balik kg sy.

ada planing family utk ke pantai...bwk keluarga bercuti.kami pilih rompin beacrh resort.sbnrnye nk ke air papan di mersing..tp cuaca kat sana agak kurang baik..sehari semalam je ddk kat sana,,tu pn dh cukup penat ngan karenah dania xmau naik dr kolam..aiiyakk pening nk melayan dia.jenuh nk pujuk.

kat rompin ni nk kata seronok tu xla juga sb mlm dh xda apa bandarnya.wlupn pusat peranginan tp lebih kepada utk relakskan minda dan badan bleh la kot..utk bersoronok ngan avtiviti yg mencabar mmng xla kot.

sory ek this n3 mmg xda pix yg sempat nk snap..sb xbwk kamere...sebuk mandi manda je...dh lama xmandi kolam..gian nye dtg mmng tersgt la happening.

bila la lg akan dpt pergi bercuti :)


cerita sedih 2012


saya pasti ada pembaca tahu mengenai hal ini ada yg mmng xtahu menahu mengenai hal ini.
saya tetap kan menceritakan hal ini kerana sy sendiri menjangkakan di awal tahun 2012 ini adalah tahun yg sedih buat sy sbg pekerja.bkn seorg isteri atau ibu kepada sesiapa tau..yg tu sudah pasti dan jgn dirisaukan sb semuanya dlm keadaan yg baik2 belaka :)

ini semua mengenai bos saya.dalam sy masih dlm mOOd birthday girl sy tlh terima berita yg mengejutkan hati sy yg kecil ini, :'( sy rasa bagai di awang awangan bila sy di mtk baca sehelai kertas putih dan bersih cume di kotori dgn perkataan yg kurang enak di baca.selepas membaca bait2 perkataan dlm kertas tu sy terus mengalirkan air mata di depan BOS sy.tidak mmpu berkata apa2 krn bercmpur dgn tangisan yg agak mengejutkan sy (hati kecil berkata kata:knp aku menangis terlalu terok ni???)ohww tidak!!! tdk rasa malu kah sy di masa dan ketika itu ye?slps kejadian yg menyayat hati itu berlalu baru ku sdr aku menangis sprt kanak2 kecil meminta susu plak.ermmm?????????terduduk sndr sambil berfikir secara rasional huh!

hari ini (17/2/2012) adalah hari terakhir dia di sini, tp dia dh lama pergi krn hbskan cuti dia,mng ssh utk mencr pengganti seperti dia.wlupn dia di anggap "kejam" (yeke?emm leh tahan la kot sb sy xtau nk klasifikasikan dlm bentuk perkataan apa), dia ttp ada kebaikan dlm dirinya. sy anggap mungkin rezekinya dh tiada disini.mayb Tuhan itu lebih mengetahui apa yg tersirat disebalik kejadian ini.PA dia lak sblm bos wat perletakan jwtn mmng dh pindah ke tempat lain..penggantinya plak masuk pd tarikh sehari sebelum birthday sy ritu..nnt sy cterkan mengenai partner sy tu ek. :)

apa2 pn hope my boss akan menjalani kehidupan yg lebih baik dan mendpt keje yg lebih bgs dandimuerahkan rezeki sll.tq boss segala tunjuk ajar semasa kita berkerja sekali.huhu sayup rasabila taip n3 ni sob...sob...

p/s: bila ada naik bosan ngan perangai.bila xda mcm dh xda apa nk wat..hanye mengenang nasib hahahaha...

hadiah birthday 2012

lama saya diam kan..bkn diam sb apa2 pn cume masalah yg ditanggung tu mengganggu kehidupan utk berblog
hehehe actualy bkn problem tu bab keluarga cume hal di opis saja. so harus la kene start update skrng kan?
sebenarnye cter ni bln lepasnye.haritu saya dh janji nk upload pix hadiah utk birthday sy tahun ni...apa2 pn layan le pix yg x seberapa ni.lets go...

ini la dia...wlupn x seberapa tp i ttp rasa ini ada hadiah paling bermakna
tq so much syg...


p/s: nnt smpi turn sy mesti pecah kepala nk pikir hadiah apa nk kene bg.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...