Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Tuesday, 28 December 2010

Mak Nk Datang


Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D rasa nk senyum smpi ke telinga la. Sonoknya pg td sy berasa igt mak di kampung. So tangan yg agak dh gatai ni tekan no mak lah apa lg. Dgr2 sore mak tu ermmm lega je rasa. Tambah2 dengar plak dia nk mai umah. Bertambah2 la berbunga bunga di dlm hati. 

Mak nk dtg ye mak nk dtg ye!! Igt dulu2 masa mula2 duk berjauhan ngan mak. Masa tu sy relajar di kolej. Sdh bila di tinggalkan. Sayu je. Bial dh lama tu ok. Tp bila dgr mak nk mai terlompat lompat kegembiraan ibarat duit jatuh ke riba wa ckp lu hahaha ter OVER la plaksss hadoi… girang nya rasa..JGN jeles ek.

Bila dh dpt berita SYOKKKKK punYE ni sy pun sebarkan msg pada abg tersayang n abag sy di KL tu. Sy rasa sy betui2 nk cuti esok hehehehehe xnk la pikir hal keje. Leh ke cm tu..tp xpa la…klu urgen kes sy akan dtg juga. Sy xnk la nnt org kata kita lepas tangan kan.

K la…kembali nk wat keje.

:D

Rabu

Tup tup dh RABU rupanya..minggu ni amat la LETIH,kene bgn lebih awal dr biasa.SB??? abg ada keje luar selama seminggu. Dia kene gerak awal dr sini.lebih kurang 5.30 pg. Sy pun  kene la bgn awl.nk mandi nk wat itu ini utk si kenit tu.klu dia xbgn lancar la keje kami tu.klu dia bgn erm punah segalanya…hbs tersekat2 kerja2 nk wat. Tambah klu husbend dh  gerak. Sy sorg2 mmng xleh nk wat keje cpt la. Mana x nya. Dania ni bkn leh tinggal lama sikit. Mula enjen trubo dia tu keluar uUUUUuuuwaaAAAA…hari isnin tu ok la dia x jaga masa kami Berdua bgn. 2hari seterusnya ni amat la menduka citakan kami. Tp nk wat mcm mana kan..kene juga wat apa yg sempat je la..bila time nk p umah ummi dia mesti mengamuk sb ngantok. Sll juga sy bebelkan dia “tu la bgn awai2 pasai apa?kan dh ngantok balik.” Hehehe tu la ayat saya tiap kali diam mengamuk.

Minggu ni sy cube park kat tingat B tau. Atas nasihat kawan2 sy kat opis ni. Sy cube la park kat situ. Takut juga. Sebab xda stiker sbrnya. Maklum la sy ni kontrak je. Bkn tetap lg. so xbapa nk layak la. Ok juga park kat bwh tu x ler kotor kate..smpi je opis sy punch kad n duk menung tgk kelender, tibe2 terpikir hari ni hari apa ek?khamis ka?lama pikir. Rupe2nye hari rabu. Klu ikutkan esok saya start cuti.sampai  3 january 2011. tp sy xyakin sy leh cuti esok. Keje masih byk xselesai.kadang kala sy rasa sy di perbodohkan…apa la nasib sy. Rasa tertindas sgt. Cm xadil. Tp sy hanya pikirkan kearah positif saja. Anggap la ni tugas yg kita kumpul utk jdkan pengalaman.

 Saya sdh juga org sekeliling ni terlalu tidak boleh dipercayai. Sy tau sy byk kekurangan. Tp knp mesti gunakan kekurangan sy tu utk kepentingan sndr.ah!!!menyampah la bila pikir hal ni.

K la nk sambung keje :(

Wednesday, 22 December 2010

friends..... :-)


Pg td hujan lebat la juga…rasanya dr mlm td..keadaan skrng kat umah sejuk2 je…smpi ke tulang rasanya…sy dh terperasan skrng ni sy sering xtahan sejuk.np ek???wat muka heran sekejap.

Ok xpa biar kan soklan tu kat situ. Nk cter kit la. Hujan pg td sib baik xlewat lg bgn. Klu tidak musnah la janji ku utk berusaha bgn awal kihkihkih,,,tp perasaan malas tu sentiasa tebal dlm badan saya ni.ermm mcm mana la nk wat bg rajin tu berlawan ngan malas.uuuuuUUUU ada ke cm tu?

Dh la hujan, ssh sikit nk nganto mek kenit tu p umah ummi dia. Kene la hujan setitik dua td. Sian dia. Dia pun cm mls je nk buka mata.kejut pun xmau bgn. Salin lampin pun dia xbgn. Cm na???? Jawabnya xbasuh la punggong dia dia td. Buka lampu secara mengejut kang dia nangis pulak. Sian ank ku itu.. tp xpa sy dh pesan kat pengsuh mandikan dia awal sikit (sb nya kene hujan n ponggong x basuh)

Than sy pun p la keje,,dh la xsalam ngan husbend hari ni. Semua gara hujan pg td. Masing2 dh kalut. Husbend lak p kerja ngan moto. Risau tgk dia. Suh bwk kate xmau katanya. Takut jem. Xpa la…mls nk larang dia. Nnt mula la bebel hiks..

Smpi kat area nk naik parking tu sy ushar dulu sama ada dia blog ke x cm smlm. Geram je smlm. Tp naib badan amat la bertuah. Sib baik x blok,,,klu x malas dh nk naik kate p keje pas ni. Naik bas je la…

Dh smpi wat keje mcm besa la..tunggu juga sapa2 nk turun beli bekpes…tibe2 “ayu jumpa turun café.nk x?” hehehe nk tau sapa?teman baru opis la. Dayah nama dia. Atcely bkn hari baru p sama ngan dia ke café. Rasanya ermm 2 kali. Em ye la..sekali hari tu p café bhgn perumahan ngan dia. N pg td sekali. Turun2 tgk teserempak ngan kawan lama kat BUU dulu. Lama x sembang ngan dia. Sekali dh mula xmau benti lak Mulut aku ni nk berckp ngan dia. Sib baik di halang oleh makanan depan mata kan…klu x smpi tua kot duk ctu sembang hahahaha.

Hari ni kene lik lewat rasanya. Maklum lah dh Ujung tahun ni mcm2 la nk kene wat. Update apa yg ptt. Bz juga ni. Hehe hari2 bz ek…ntah la bila la akan berakhir..ada ke keje yg akan berakhir???melainkan klu dh benti nadi kita hahahaha ermm tp kan  tp kan....erm ada kan nya ni.yg xbestnya gate nk masuk parking tu dh tutup plaks.aduiii aiii masak la sy lik ni cm na. nk p jumpa pengawal tu. segan la. takut pun ada.kene marah cm na?sy kene marah dia balik ke?uit ngerinye...

Hahahahahaahahahahahahahahah….

p/s: kerja itu suatu ibadat.jgn persenda sendaka. ha satu lg ok ke wat tulisan ni?hehe 

Parking Dan Anugerah Cemerlang

I’m back..!!hehe cm la lama x ketemu.pg ni saya mmng tergesa2 nk p keje.sejak akhir2 ni sy sll lewat dtg keje.ntah kenapa la ngan sy  ni ha. Ke mkn ubat mcm2.konun2 nk bg cergas. Last2 terlebh sergas terus bgn lewat n malas2 je nk melangkah ke tampat rezeki hahaha…opsss xleh la nk gelak2 ni. SB??? Kene pikir utk tingkatkan usaha bagaimana nk bangun lebih awal.

Ssh juga klu dh terkena penyakit MALAS ni…jenuh nk ubah. Saya pun heran cm na sy leh kene penyakit ni. Dh cube hindar tp GAGAL wah gagal gitu. Ermmmmm bila pikr lik sy rasa sejak akhir2 ni sy sll stess, bila dh stress mula la malas nk wat apa pun. Salah satunya bangun pg la yg paling liat sekali. Mana x nya jd cm tu kat opis ngan cara kat opis. Balik kat umah plak ngan cara kat umah. Biasa la kan. Dh berkeluarga. Mana nk beri tumpuan pada anak lg. Husbend lg. Semua tanggungjawab kene langsaikan..kadang2 tu xlarat nk tanggung. Kene bg abg sikit hehehehehe tp xsll la bg dia tanggung sy nye tanggungjawab.

Smlm byk juga kerja. Xsempat nk berblog. Tghari lak ada majlis penyampaian staf cemerlang. Wah  bunyi cm meriah. Tp utk staf kat opis saja. Bkn satu kementerian OK! Sonok juga. Bkn sll leh tgk Big Boss berckp depan kita kan. So ok la… utk 6 bulan kedua ni di menangi oleh Fauzi. Tahniah La pada dia. Semoga akan dpt pencapaian yg lebih baik dan baik dr yg skrng.

Makanan mmng the best la... tq pada cafeteria kat pat kami ni.MELETOP. Makan smpi keyang tu. xpenah cm ni. sb dr pg tunggu nk mkn utk tghari TU huhuhu...

Nk lik hujan pulak…….. ^n^

Sunday, 19 December 2010

Xda Apa!!

Xda apa nk tulis sebenarnya, weekand baru ni duk umh je. Cume semalam p umah mak mertua ku at sepang. Ada mak saudara husband dtg. So saja melawat dia sama. Jarang jumpa. Planing smlm nk p cr almari dania. Baju dia dh berlambak. Xtau nk simpan mana dh. Kene beli satu almari utk dia. Maklum la. Makin lama makin besaq. Baju pun makin byk la. Rindu bila cium bau bj masa newborn tu. Wangi je bau bby. Hehehehe rindu kan saat tu. Rasa seketika sgt masa tu berlalu. Hahahahaha skemanya mak aiii!!

Pas jumpa mak teh (mak saudara husbend td k) dania dh genyeh2 mata. Tu tandanya ank dara tu nk tdoq la… Saya bg tdoq. Bincangn ngan abg “cm ne ni yang? Anak tdoq plak. Jd ka nk p beli almari ni??” abg “ jd.dh ckp kat mak td mtk tgkkan dania.dia kata okesss”

Kami p giant nilai. Cr punya cr dpt benda lain la. Bkan seperti yg di hajat. Hahahah sll cm ni. Lain yg nk cr lain yg dpat. Cm ne??? Ermm yg leh jd cm tu, tu sb p tgk almari kat situ xbyk pilihan la.kecik plak. Saya dh tgk kat alamanda. Ada yg lg ok dr tu. So sy ckp ngan abg “kite beli kat alamanda la.kat sini x ok la.” Dia kata ok.so gatai la mata ni nk cr benda lain plaks. Kish.. tp yg gatai mata tu bkn i nokss tp husbend i. tau dia cr apa?erm masker muke u…cm xcaye je.

Sebuk dia 2,3 hari lepas duk Tanya pasal mask. Saya heran juga dlm hati duk tanya “pasai apa lak ngan Laki aki ni” tp xpa usaha tanda kejayaan. Lagi pun kulit husbend i ni mmng ada masalah. masalah apa belom dpt nk kenal pasti. ada juga suh dia jumpa pakar. kulit dia terlalu oily, jerawat ermm mmng xsah xnaik. kulit plak klu xcuci ada kuar bau sikit. xtau la pasai apa jd cm tu.puas sudah try mcm2 produk keluaran di malaysia ni.tp ni try pakai mask. klu ok alhamdulillah la. klu tidak sy kene gak paksa husbend p klinik jumpa doktor kulit. sian gak tgk dia. hari2 sy mencari konklusi bg masalah husbend sy ni. 

**COUNTION!!! b tetap sygkan abg. luv u forever and ever muachhh!! over la plaks.ohw ye klu ada pertua2 yg dapat membantu permasalahan ni sila msg sy di sini or YM or FB ek. ;-)

K la….i’m the busy woman right NOW!!

Friday, 17 December 2010

:::::Balik Lambat::::

Hari balik lmbt. Lunch pun cm xlunch. Planning nk makan kat luar ngan husband..alih2 kene ngadap pc lg. hadoii sungguh la berduka cita. Benci sgt yang di rancang x menjadi. Banyak plak keje hari ni. Kelam kabut..dalam satu masa nk wat semua benda. Cam na????

Tapi xpa. Dalam xbest tu ada ug best juga, layan kari kepala ikan sempena birthday pegawai kat sini. Pas makan layan pasar tani kejap. Tu pun cpt2. sb dh nk hujan. Makin kaut je apa yg nk. Xleh la nk lenggang2 pilih barang.

Ni pun baru hbs keje. Bos pun dh lik. So leh la nk buka blog jap. Walaupun terlalu rindu dgn Fb yang dh agak  leyap dr pikiran sejak akhir2 ni. SB nya???? Ha kat opis ni dh kene blok semua laman web social. So xleh la nk buka semua benda alah tu kan.

Xpa la…depa wat cm tu ada sb munasabahnya. Xnak la staf mls2 wat keje. Hahahahaha tp xda Fb pun still malas apa. Emm lmbt plak husband ni smpi. Nk balik je rasanye ni…..

 K la bye n selamat cuti sabtu ahad

Wednesday, 15 December 2010

Bosan Tp Sonok

Haihhhhhhhh mmng xda mood sy sebenarnya hari ni.minggu ni rasanya mmng malas nk wat apa.bangun pg pun liat je..apa ke halnya pun xtau la. LOTEH makcik. Rasa xbermaya je. Nk kata xsht ok je rasanya. Mungkin penyakim M dah mai kat dlm badan ni ha.

Keje lak bertimbun2 makin malas nk wat makin tinggi la surat2 atas meja ni. Mana satu nk settle dulu pun xtau la. Nk ke x kene gak wat bagi siap. Sebelum nk cuti hujung bulan ni. J sebut je cuti hujung bulan ni teringat planning belum wat lg. ngah pikir-pikirkan ni. Nk p mana ek? Tp time tu husband x cuti plak. Sb minggu ni husband dh amik cuti tahun dia. Sonok betui dia minggu ni lepak je. Tiap2 hari p mancing. Saya plak baru2 ni ada hadiahkan dia mesin mancing baru. Dia dh lama dh nk mesin tu. Saya saja je ckp xyan beli. Sb sy nk hadiahkan mesin tu pada dia. Ermm apa lg sonok la dia.

K la…i nk kuar lunch with my LOVLY HUBBY hehehe minggu tiap2 hari lunch ngan dia. Sonok juga klu setiap hari mengalami saat2 seperti ini. Bahagia je rasa.

daaaaaaaaaaa!!

Tuesday, 14 December 2010

halfday...hari ni


Hari ni saya halfday. Ada hal di Kl. Dah lama kene p sana utk settlekan ni. Alhamdulillah hari ni dpat juga. Minta ngan bos smlm. Risau juga xdptkan. Yela keje kat Pej ni ssh sikit nk mtk cutio r halfday.

Bulan ni penuh dgn makna dan kesabaran itu adalah ubat segalanya. Itu pendapat saya la.. xsangka juga perlara sebegitu terjadi pada kami. Syukur sgt masalah ni selesai dgn cepat. Harap lepas ni xkan ada lg perkara mcm ni.

Hehe jgn emo2 ek…bulan lepas masa raya haji kami satu keluarge ke Penang. Tp xla lama sgt. Dalam 5 hari je. Saja2 jalan2 di sana sambil2 tu lawat kedua atok saya disana.dh lama xbalik tau.ada la 2tahun dh xlik sana. Best juga kali ni balik sana. Xcukup masa la rasanya. Semua tempat nk p. pergi yg sempat je la. Antara tempat2 yang kami p Bukit jambui dan pantai bersih. Mmbg the best la. Dh lama xlayan area sana.

Ok la. Nk kuar dh. Bye bye

My girl

Elop kawan2..lama kan sy hilang.jap ada jap xda.sbnrnya byk keje yg nk kene wat. Byk gak tanggungjawab nk kene dukung. Rasanya hari2 ada hal. Smpi xda masa utk jenguk2 blog ni. Xpa yang penting semua sihat2 belaka kan?

Erm hari ni nk cter kit pasal anak sy. Smlm sy jemput dania dr umah pengasuh. Terkejut juga bila tgk dia smlm. Tau apa yg jd kat dia?
Tgk bwh ni:
nk makan nasi ayam

                    
             Sy dh pandai suap sndr tau!



      Errrk!! Dh keyang.nk p mana ye pas ni ibu?
                    BYE..BYE…

Hehehe comel x? ummi dia bg pakai tudung.. terkejut gak mula2 tgk tu. Xsangka dania nk pakai tudung. Setengah budak kejap je pakai. Pastu buang, xpun tarik2.

Lama juga dia pakai. Saya bawa dia jalan2 kat alamanda pun dia x tarik pun tudung tu. Seronok juga tgk dia pakai. Skrng ni dh pakai mcm2 dh. Dh pandai ckp “nak” “amik” “ni” “ne(mane)” tp tula masih belum pandai berjalan.skrng dh setahun tiga. Saya dh xsabar nk tgk dia pandai berjalan. J

Ok la sekadar nk sharing kat sini perkembangan dania. Saya harap ank sy cepat berjalan dan sentiasa sht2 selalu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...