Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Sunday, 4 July 2010

chil2 at weekand

wekand hari tu sayup2...tambah hari ahad..redup2 bersama sama angin sepui2 tidak ada  bahasa kadanh2 kuat kadang pelan saja.hehe ermm mmng suram rasanya sb dania pun x bapa nk sht.tiga penyakit telah serang body dania.. teruk juga dia kena kali ni.hadoiii tdoq pun xlena.
cuti pun x ke mana2.di sbkan dania xsht so kami pun jd xsht la.leh ke cm tu..tentu la leh kan..ank sakit mesti mak bapak pn terasa tempias nye..cume ptg tu p klinik utk amik ubat batuk sb first pegi masa hari jumaat tu doktor hanye bg ubt demam n selesema saja.elok je lik umh batuk lak.so sabtu tu p plak klinik an nisa kat p9 tu utk amik ubt batuk.nk tau skng ni dh ada ubt 2 in 1.xtau la klinik lain cm ne.klinik an nisa tu ada ubt selesema n batuk dh available dlm satu botol ubt je.ermm snng sikit nk bg ubat.xlupa gak ubt tradisional.nk tau apa??? kunyit hidup.anda kenal??kihkihkih cm la xkenal kan.ha kunyit hidup tu sesuai juga utk kebahkan selesema.alhamdulillah la selesema makin kurang bila guna kunyit tu.
cara2:
               1. basuh sebelum guna
               2. hiris nipis utk buang kulitnya.
               3. asah kunyit itu smpi keluar air/getahnya.
               4. sabut di batang hidung yg selesema itu ;-) hehehe
** utk bayi sapu masa bayi tdo.bg org dewasa sapu ja bila2 masa klu selesema.
** selamat mencuba 

hari ahad tu saya ngan dania x kemana mana pun.chil kat umah je sambil mangkit tdoq lewat(jgn jeles) tp husben kene berkerja keras utk bgn awal pegi kerja hahaha opsss xbaik..suami nk p keje lor bkn nk p jalan2.kol 6 dh bgn.erm sian dia.xpa la apa2 pun kita enjoy sb hari ahad tu mmng redup je.sejuk.nyaman.nk kata mendung nk ujan x hujan pun.cume ptg tu ada la sekali lintas je ujan tu pastu benti.hiks save karen hahah sb kipas x on pun.mlm lak layan tauhu bakar n mentor akhir.ok la.sb xda benda lain dh nk tgk.bola ulangan ja.
ok la..sambung keje lak.


No comments:

Post a Comment

www.google.com, www.yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...