Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Friday, 2 April 2010

yippii holiday di KUANTAN, PAHANG


5 hari sudah sy n family(husbend,saya & dania) p holiday kay KUANTAN huhu.mng dh planing dh lama.cume masa dh fulus kurang memberangsangkan haha.so bila dh ada masa tu apa lagi SERANG kuantan la.yahoo.


kami sekeluarga gerak pg sabtu.ingt nk gerak jumaat malam.tp husben lak keje mlm tu.so gerak pg sabtu la.pg xda la sesuboh sepii tu.dlm kol 11 jugak la baru turun umah.siap2 apa yg ptt.erm masa tu dh berdoa dh harap2 dania xla mengamuk2dlm perjalanan.tp apa kan daya mmng anak ku begitu.dlm perjalanan leh lak dia mengamuk2 nk buai.GILArrr mmng huru hara di buat nye..nk tdo punyela payah.dia nk kan jugak buai.tp dh duk dlm kete tu nk wat cm ne.xka nk gantung buai dlm kate lak.hadoiiii poning kepala den $$$$$#####**** erm sebagai ibu yg baik sy mengeluarkan kuasa sy sbgai ibu utk tdokan si kecik tu.dodoi nye dodoi akhirnye tdo juga.Fuh!! mmng mencabar kesabaran tau.


dlm kol 4 ptg kami smpi n cr hotel utk cek in.dan kami memilih hotel sri malaysia utk cek in 3hari 2 mlm.siap2 angkut barang sy bersihkan dania n tdo kan dia.sian lak tgk ia.nmpk letih je.so apa lg baru masuk buai dh lena.huhu ingt dia akan bangun balik dlm area kol 7.rupanye lena smpi lewat mlm.hadoi cm ne nk jalan mlm ni???erm, nmpk nye masuk hangin kua asap je la.sy je la tinggal kat bilik.husbend je kuar cr soru utk mkn tu.


ingt tringin nk p makan kat tanjung api atau kat tanjung lumpur tu.ikan bakar mmng best.tp x kesampaian juga.nk wat cm ne.dania dh tdo.husbend tapau kan je la.


actualy sambil nk makan angin tu kami juga turut di undang utk majlis perkahwinan kawan husbend kat gambang.teman sewaktu sekolah dulu2.husbend dh lama cter kat sy yg dia tringin nk lik kuantan jumpa kawan2 lama dia kat sana.rindu kata nye..ceahh rindu konun..aku kat depan mata x rindu plak.erm cm tu la hakikatnye "bila depan mata xda sapa nk rindu rinduan, bila jauh di mata baru nk tercari2" huh apa aku merepek ni.cop cop.sambung lik ek


seperti biasa pg tu sy siap2 kan dania n bg dia tdo 2 round baru kami gerak ke umah pengantin.dlm kol 12 lebih juga baru gerak.masuk2  je kate dh mengamuk2 plak si dania ni.hadoiii agak nya dia mmng rimas duk dlm kate.sb tu la dia nangis je.lagi satu cuaca yg agak panas.erm sy pun xtahan.smpi je umah pengatin pengantin pun smpi dgn berbaju silver.wah meriah juga tgk majlis tu.wlupun hanye majlis sambut menantu.hari tu mmng husbend sonok sgt sb bertuah dpt jumpa sume kawan2 sekolah dia dulu ada berkumpul di sana.sembang SAKAN tau.smpi aku di ketepikan..huaaaa sib baik ada dania.leh teman ibu.huhuhehe


xdan 1jam pun kami duk ctu.dania dh ngamuk2 xnk duk dh.erm poning kembali kepala gue..


lepas beredar dr umah kenduri kami cadang nk p MEGAMALL kuantan tu.tempat sy cr rezeki dulu2.hehehe rindu nk tgk suasana kat sana cm ne.byk juga kenangan kat sana yg sy tinggalkan.sumenye hanye tinggal kenangan sob sob (sunggu menyentuh jiwa)TP!!!! sy tgk keadaan dania dulu..dia mcm nk start ejen dh tp cm ok je..husbend pun ckp "kite p jela..klu nangis kuat kite lik la."sy pun ok kan je la..mmng sy tringin sgt nk p sane.


smpi je kat sane tgk keadaan dh x sama cm dulu lg.byk juga perubahan yg telah di buat.erm rasa cm lain sgt.mungkin sb dh lama sgt sy x ke sana.tempat sy keje tu pun dh xda lg.dh pindah agaknya.kami pun mulakan perjalanan kami kat dalam megamall tu...mcm2 ada.sonok.nk tau apa sy n husbend beli??hehe nntkan.COMING SOON.xlama pun kami kat megamall tu.sb dania dh nagntok.so kembali ke sarang ler huhu.


mlm nye plaks planing nk p Teluk Cempedak (TC) tp xberhasil la plak.sb dania dh sedap lena.dia pun nmpknye xbp nk sht.selesema x kering lg.erm nasib2. :-( xpa la duk layan astro je la kat bilik.sambil2 layan perasaan sempena sebulan lg kami akan melalui saat yg penting dlm hidup kami sekeluarga.


hari isnin tu kami cek out n balik kampung ku.yuhuuuu syokk oooo.rindu mak.than esoknye kamipulang ke kampung atok plak.kat sri ledang.mmng panjang langkah kami tau.letih pun letih juga bila pikirkan umah yg terbiar tu..mmng lemah je.


ok.nnt kite update lg.daa


**sori ek kawan2 lmbt nk update cter.wlu dh basi harap sudi mmbaca nye.fun.

No comments:

Post a Comment

www.google.com, www.yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...