Google+ Followers

ada org datang la..wat kopi bujang..sila minum2 dulu

hit counter

Perjalan Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

::Perkembangan Permata Hati Kami::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sila Klik Laju2 Ye ehik! :)

Search This Blog

Monday, 18 January 2010

belated bday..

sebenarnye n3 ni smlm ptt sy postkan..tp sy sebuk ngan dania(tu mmng seperti biasa la).tp apa yg sy nk cterkan adalah pasal bday saya.hiks..seminggu sebelum baday sy sy sll gelisah memikirkan apa akan jd dgn diri sy bila umur sudah melangkau ke 2++ tahun.mmng bg setengahnya rasa sy muda lg.hehe mude ke?dh ada suami n anak.erm bg sy tu semua lumrah dunia, klu tua pasti ada yg muda kan? klu x bukan la namanya dunia..hahahaha apa aku melalut ni..sy pikir gak apa kali ni my lovely hubby  nk bg tahun ni utk sy.tahun lepas dpt suprise kek tepat kol 12 mlm.tp yg peliknya apa kejadahnya masa mlm tu aku buang tabiat lipat kain.hehe.sll time tu mata dh stim nk cr bantai dh.cm tau2 je syg kite nk bg sesuatu.huhu.
actualy tu had tahun lepas.had tahun ni baru nk cter nih..cter nye cm ni my bday hari ahad tau bersamaan dgn 17 Januari 2010/1 Safar1431 sblm hari yg di nnt tu sy ngan husben xbape ok di sbkan alasan yg tertentu di antara kami(tu rahsia) than hari sbtu tu pagi2 lagi husbend dh ckp "hari ni kite p jusco ok.cr carsit utk dania".hiks.sy pn xkuar pn apa2 perkataan utk menunjukkan persetujuan utk pergi.tp sy pasti husben tau dia tu tandanya protes ok.apa yg terjadi sy tetap ikut apa yg dia kata.so sy pn bg la dania mandi n bg tido utk 1 round spy tdk mengamuk bila dlm perjalanan nnt.dh smpi pn cm besa la jalan2 than sy pn ckp lapo la.nk mkn dulu baru jalan.than dia pn sambil senyum pn ckp "ingt nk jd org bisu smpi tua.tau pn lapo.ingt xda perut.dh jom p makan" sy pn senyap n senyum je la. :-). yg bestnye p makan KFC.tp xsempat nk snap pic sb dania mengamuk nk tdo lg.huhu saat begitu yg takut nk lalui.
than dh selesai bab mkn kami pn p la cari apa yg kami nk cari.and nk tau start 16 jan 2010 hingga 14 feb 2010 SALE!!SALE!!SALE!! hehehe mmng syok tau..sib baik x gaji lg.klu x dh lama dh nk serbu baju hehe tp apa kan daya bajet utk anak dulu di utamakan.dia lebih memerlukan.mng besyukur sgt apa yg kami nk tu ada sale 20%.sebenarnye dh lama eim carsit tu.so kemarin tu dpt gak beli utk dania.pasni selese la dia dgn sitcar tu.
dlm jalan2 tu sy duk pikir gak apa la yg dia nk bg utk bday aku ni.erm tgk husbend x beli apa2 pn.cek2 kat umah pn xda apa yg mencurigakan.sy cukup obses nk tau.tp husbend mmng pandai tau klu bab2 sorok menyorok ni.sy dh la x suke suprise,,bikin suspen je nk tunggu..XSABAR jd nye.hehe..pas sume dh selesai kami pn balik umah.
dh smpi umah sy mandikan dania n dia pn sudah ngantuk pastu terus je tdo lepas nyusu.sy pn mandi2 n kemas umah kit2.tut..tut..ada cll dr mak mertua sy.dia nk dtg tgk cucu dia..sy pn mengerah husben beli something utk dorg nnt.setengah jam kemudian mereka pn smpi.yg menghampakan dania lak tdo keletihan.tdk mahu diganggu.mak pn cm hampe je "erm dtg nk main ngan dania.dia lak tdo." erm nk wat cm ne mak.xpa hari isnin dania dtg ye.hehe.lepas magrib dorg bertolak balik.sy pn kemas apa yg ptt pastu siapkan mkn mlm kami.
beberapa jam lg nk masuk ke jam 12.tp xda pe pn yg mencurigakan .dr hsuben.dia lupakah aku nye bday??erm sy pn cm boring je nk layan tv.apa lg farmvill la.synye tanaman pn dh masak sepenuhnya.jual sume pebesaq tanah..xlama tu husben pn ckp "b syg dh xlarat la nk tunggu kol 12.(sambil tersengeh sengeh)syg nk bg sesuatu." sy pn jawab "apa?" husben pn ambik n bg kat sy dgn ucapan sekali tau "nah..hapy bday,jaga dania leklok.hehe"sambil menyarungkan seutas GELANG KAKI.hehehe cayalah.ingt dia lupa.hampir meniteskan air mata ku ini melihatnya.huahuahua.
apa pn layan pic ni tau:
 
ini la hadiahnye..



bersedia utk jalan2 p JUSCO hep hep hurey hep hep horeyy..hehe

tp sebelum tu susu time...nk smpn tenaga hahaha ntah tenaga utk apa pn xtau la si kecik ni..agaknya nk tolong ibu angkat barang

 

errrkkk dh nyang dh ibu..jom jalan..


nota: nnt sy upload pic sitcar yg kami beli.ada sale 20%





5 comments:

  1. c chumel y sungguh chumell.. soka2..!!! cm mak ayah dia gak.. :)

    ReplyDelete
  2. epy belated burfday jugak yer..

    ReplyDelete
  3. hehehehe thanks to u all sb sudi baca n3 kite.

    messy: mana ada comel..besa je.massy pn apa kurangnya.cume pic tu nmpk garang kit..takot nk dekat.hiks.

    eyes143: thanks..and thanks jugak sb sudi jd follower kite,kite baru je main blog ni.harap sudi mmbantu.

    ReplyDelete
  4. waaa..seronotnya dpt gelang kaki. lps ni jln ada bunyik2 la..hehehe...

    ReplyDelete
  5. huhuhu...mmng la..cm pelik je bunyi ayu jalan ada bunyi2..

    ReplyDelete

www.google.com, www.yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...